Westender’s Best of 2022. – Westender

Westender’s Best of 2022. – Westender

Januar 27, 2023 0 Von admin

Οι πλημμύρες, η κλιματική αλλαγή, η τεχνολογία και οι εκλογές κυριάρχησαν στις 4101 ειδήσεις το 2022. Και όπως πάντα, το έργο των κοινοτικών οργανώσεων και υπηρεσιών μας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μας.


1 & 2 – Οι εκλογές στο Γκρίφιθ

Ήταν μια μεγάλη χρονιά για την πολιτική με νίκη των Εργατικών σε ομοσπονδιακό επίπεδο, και σίγουρα μια μεγάλη χρονιά για τον Τοι Πράσινοι στο Κουίνσλαντ. Παρακολουθήσαμε στενά τις Ομοσπονδιακές εκλογές στο West End φέτος. Η κορυφαία ιστορία μας ήταν το εκλογικό μας προφίλ Γκρίφιθ, ακολουθούμενο από το προφίλ μας του επιτυχημένου υποψηφίου των Πρασίνων, Max Chandler-Mather.

Κάναμε και προφίλ Στίβεν Μπέιτς ο νέος εκπρόσωπος για το Μπρίσμπεϊν, και Πένυ Άλμαν-Πέιν, ο πρώτος εκπρόσωπος των Πρασίνων που εδρεύει σε περιφερειακό κέντρο.

Απερχόμενο μέλος για τον Griffith, Τέρι Μπάτλερ μίλησε μαζί μας για τη ζωή μετά την πολιτική.

Οι Πράσινοι παίρνουν τον Γκρίφιθ.

3 – φαρμακευτική κάνναβη

Από τις μη εκλογικές ιστορίες, Rose Laneείναι κομμάτι φαρμακευτική κάνναβη ήταν το πιο διαβασμένο και εξακολουθεί να δέχεται πολλές επισκέψεις, επομένως είναι ένα θέμα που προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε τοπικό επίπεδο.

Πείτε μας ποιες ήταν οι εμπειρίες σας.

Η τελευταία εγκεκριμένη από την TGA κλινική ιατρικής κάνναβης του Μπρίσμπεϊν.

4 – Μετάβαση ταχύτητας στο Opitocomm

Η μετάβαση του παλιού Νότιου Μπρίσμπεϊν (Telstra Velocity) Δίκτυο προς Opticom έχει προκαλέσει σύγχυση για πολλούς και οι ενημερώσεις μας για την πρόοδο ήταν από τις πιο διαβασμένες ιστορίες μας.

Στην τελευταία μας ενημέρωση, μιλήσαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Optocomm για να λάβουμε λίγη σαφήνεια που χρειάζεται τόσο πολύ.

Ταραγμένος? Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opticomm μας ενημερώνει για τη μετάβαση από το Velocity.

5 – Πλημμύρες του Μπρίσμπεϊν, Κλίμα και Περιβάλλον

ο Πλημμύρα στο Μπρίσμπεϊν ΕγώΟ Φεβρουάριος και τα επακόλουθά του, ευνόητα απασχόλησαν τους αναγνώστες.

Παρακολουθήσαμε τον σχηματισμό ενός δικτύου οργανώσεων και ατόμων στη χερσόνησο Kurilpa που άρχισε να συνεδριάζει αμέσως μετά την πλημμύρα. Καλώντας τον εαυτό τους Ανθεκτική Kurilpa, ξεκίνησαν με την επιθυμία να βοηθήσουν βρίσκοντας πρακτικά έργα για την ενίσχυση της ικανότητας της κοινότητάς μας. Η οικοδόμηση ανθεκτικότητας θα είναι μια συνεχής ανάγκη στο μέλλον καθώς επεξεργαζόμαστε ποια πρακτικά πράγματα μπορούν να γίνουν για να βελτιώσουμε την ετοιμότητά μας και τις αντιδράσεις μας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώνονται γύρω από το Resilience.

Η αγαπημένη μας και των αναγνωστών ήταν η ιστορία του Peter Walters για το Mud Army του 2011.

«Communitas»: Θυμόμαστε το «Mud Army» του Μπρίσμπεϊν δέκα χρόνια μετά

6 – Απόβλητα τροφίμων

Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους αναγνώστες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μπρίσμπεϊν πιλότος βιολογικών τροφίμων/βιολογικών προϊόντων κήπου (FOGO). που περιλαμβάνει τμήματα των Annerley, Greenslopes, Dutton Park, Fairfield, Highgate Hill, Stones Corner και Woolloongabba.

Εάν είστε μέρος του πιλότου, θα θέλαμε να ακούσουμε πώς πάει.

Τα νοικοκυριά του Μπρίσμπεϊν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα σπατάλης τροφίμων

7 – Εξελίξεις και Υποδομές

Όπως πάντα, οι ιστορίες συνεχίζονται τοπικός εξελίξεις έναπαρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο πληθυσμός μας αυξάνεται και η κατασκευή φαίνεται να συνεχίζεται αμείωτη.

West End Community Association συνεχίζει να αντιμετωπίζει θέματα σχεδιασμού και υποδομών στην κοινότητά μας.

Kurilpa Futures έχει δραστηριοποιηθεί με την κοινότητα δημιουργώντας ένα νέο όραμα για Montague Road και πρασίνισμα η χερσόνησος.

Η WECA συνεχίζει την προσφυγή της κατά ενός οικιστικού πύργου στο Νότιο Μπρίσμπεϊν.

8 – Τοπικοί Θρύλοι

Είναι πάντα προνόμιο να καταγράφουμε το προφίλ των ανθρώπων που κάνουν το West End το ξεχωριστό μέρος που είναι.

Φέτος χάσαμε τον σταθερό West End Νόρμα Μόργκαν. Γιορτάσαμε τον περιβαλλοντικό δικηγόρο Τζόαν Μπραγκ για την απονομή του ΟΑΜ της και έμαθε περισσότερα για τον Senior Constable Σάντι Τρέμπαθ για τη δουλειά της ως αστυνομικός του West End.

Darren Godwell: η ανατρεπτική επίδραση της επιτυχίας των ιθαγενών.

9 – Westender Docs and the Arts

Χάρη σε Κριστίν Σίντλερ για τη συνέχιση της εστίασής της στους τοπικούς κινηματογραφιστές Έγγραφα Westend, προς την Ο Ίαν Γουέρ για τις διορατικές κριτικές του για τοπικές τέχνες, και Νεντ Χάμοντ και Joseph Humphrey fή με κάποια σπουδαία ΜΟΥΣΙΚΗ.

“Re-Ride” με τον Dylan Nicholls

10 – Κοινοτικές Υπηρεσίες

Το έργο των Υπηρεσιών Κοινότητας μας είναι κεντρικό σε αυτό που κάνει το West End. Αναγνωρίζουμε Micah Project, West End Community House και Φίλοι της Κοινότητας για τη στήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Brisbane Zero | γνωρίζοντας κάθε άστεγο ονομαστικά.


Το 2022 ήταν επίσης η τριακοστή χρονιά για τους Westender.

Ευχαριστώ τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.

Το Westender είναι έργο του εθελοντές συγγραφείς στην κοινότητα λέγοντας τις ιστορίες μας.

Όπως πάντα, καλούμε για τοπικές ιστορίες και συγγραφείς το 2023.

Στην αρχή… Ο Westender γίνεται 30

Συγγραφείς

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στο Westender το 2022: Mary Maher, Christine Schindler, Kerrod Trott, Ian Were, Phil Heywood, Rose Lane, Phil Vanderzeil, Ben Powell, Kaz Kelly, Brooklyn Self, Vikki McLeod, Janelle Christofis, John Jiggens , Barbara Hartley, Jessica Woods, Ally Beech, Manuel Petavrakis, Joseph Humphreys, Scout Wallen, Mark Jones, Joel Dignam, Gavin Hardy, Kelly Burstow, Melissa Smrecnik, David Carberry, Dick Bennett, Adrian Buzolic, Donna Weekte, Dyson, Denis Peel και ο καθηγητής Bronwyn Fredericks. Και προς το West End Community Association, το Kurilpa Futures και το BSHS Parents and Citizens Association για τις τακτικές ενημερώσεις τους.

Ακολουθήστε μας στους παρακάτω συνδέσμους, μοιραστείτε τις αγαπημένες σας ιστορίες και προτείνετε τις δικές σας.