Rainforest Garden στο κάτω μέρος του Ferry Road West End.

Rainforest Garden στο κάτω μέρος του Ferry Road West End.

Januar 25, 2023 0 Von admin

Ελάτε για μια βόλτα στο Ferry Road, West End και θα συναντήσετε έναν εκπληκτικό μικρό κήπο με τροπικό δάσος ανθισμένος με αυτοφυή φυτά, ορχιδέες, πεταλούδες και βατράχους δίπλα σε ένα στενό μονοπάτι προτού διασχίσετε τα μονοπάτια για τα ποδήλατα και τους πεζούς στο ποτάμι.

Ένας κάτοικος του Riverpoint Apartments φύτεψε μια ποικιλία από φυτά και ορχιδέες τοπικών τροπικών δασών – δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον με φυσική βιοποικιλότητα. Έχω προσθέσει μερικές λίμνες που εκτρέφουν βατράχους με μικρά ιθαγενή ψάρια που τρώνε προνύμφες κουνουπιών.

Πριν χτιστούν αυτά τα διαμερίσματα δίπλα στο ποτάμι, υπήρχαν περίπου 20 ψηλά Hoop Pines, Kauri Pines και Bunya Pines στο κάτω μέρος του Ferry Road. Τα περισσότερα κόπηκαν από τους προγραμματιστές, αφήνοντας ένα 133χρονο Kauri Pine, δύο γιγάντια Bunya Pines και ένα ψηλό Hoop Pine.

Ο Mike Foley ανέφερε στο The Sydney Morning Herald 31/12/22 ότι «η καταστροφή των οικοτόπων που προκαλείται από την αστική και γεωργική επέκταση είναι μια βασική απειλή για την επιβίωση του κοάλα, που καταγράφεται ως απειλούμενο στο Κουίνσλαντ τον Φεβρουάριο του 2022 μετά από μια σειρά καταστροφικών απωλειών από πυρκαγιές , άγρια ​​αρπακτικά και απέραντη εκκαθάριση γης. (….) Η Αυστραλία ηγείται παγκοσμίως στις εξαφανίσεις θηλαστικών, και από την ευρωπαϊκή εισβολή και εγκατάσταση, περίπου 100 μοναδικά είδη έχουν εξαφανιστεί από τον πλανήτη. Ο ρυθμός απώλειας …δεν έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία 200 χρόνια.

Μέσα σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο με συγκλονίζει όταν βλέπω τα αποτελέσματα της καταστροφικής συμπεριφοράς ενός μικρού αριθμού ανθρώπων στην περιοχή που καταστρέφουν και καταστρέφουν τακτικά φυτά σε αυτόν τον πολύτιμο και μοναδικό κήπο τροπικού δάσους. Κόβουν κλαδιά από φτέρες δέντρων, ταχέως αναπτυσσόμενα μακαράνγκα και φυτά που απειλούνται με εξαφάνιση και έχουν σπάσει δύο φορές τον κορμό ενός Κόκκινου Κέδρου στη μέση! Μερικά μικρά φυτά έχουν τραβηχτεί εξ ολοκλήρου από τις ρίζες.

Καθίσματα, πέργκολα από αμπέλια και ποτίστρες πουλιών έχουν επίσης θρυμματιστεί. Μια επεξηγηματική πινακίδα του συμβουλίου που είχε στήσει ο τοπικός σύμβουλος γκρεμίστηκε μέσα σε λίγες ώρες από την ανέγερσή της.

Υπήρξε ακόμη και επίσημη καταγγελία στο Body Corporate για τη μικρή ποσότητα νερού που η Riverpoint δώρισε στο έργο.

Υπάρχουν έξι άλλες φυτεύσεις στη γη του Δήμου κατά μήκος του West End Riverside Lands Park όπου άλλα Body Corps φροντίζουν αυτά τα φυτά παρέχοντας νερό και κηπουρούς. ο Διαμερίσματα Koko είναι ένα καλό παράδειγμα για το πού συμβαίνει αυτό.

Αυτό που χάνεται είναι η φυσική ποικιλομορφία του West End. Η αντιστάθμιση άνθρακα αυτού του μικρού τροπικού δάσους βοηθά στην αντιστροφή των επιπτώσεων άνθρακα των 2,5 εκταρίων από οροφές και σκυρόδεμα στο Riverpoint.

Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι καταστρέφουμε 12 εκατομμύρια εκτάρια (30 εκατομμύρια στρέμματα) τροπικών δασών σε αυτόν τον πλανήτη κάθε χρόνο αυτήν τη στιγμή.

Είναι καιρός να είμαστε ευγνώμονες για την ομορφιά των φυτών, των εντόμων, των πουλιών και των ζώων που έχουμε μπροστά μας. να αναγνωρίσει τι πραγματικά έχει σημασία. να υπερασπιστούμε τη φυσική ποικιλότητα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιστρέψουμε το αποτύπωμα άνθρακα και να διατηρήσουμε μια μικροσκοπική περιοχή τροπικού δάσους που αναπτύχθηκε φυσικά σε όλο το West End πριν οι Ευρωπαίοι μετανάστες τα κόψουν όλα για στέγαση, εργοστάσια και δρόμους.

Αυτή η μικροσκοπική περιοχή τροπικού δάσους είναι ένας φυσικός βιότοπος που παρέχει ένα σπίτι για όμορφες πεταλούδες, πολλά είδη πουλιών, τζιτζίκια και άλλα έντομα, βατράχους και δράκους του νερού και θα γίνεται ακόμα καλύτερο καθώς μεγαλώνει.

Αυτή είναι μια ζωτική κληρονομιά που πρέπει όλοι να φροντίσουμε για τις μελλοντικές γενιές!

Εκτιμήστε τη γαλήνη του! Ένας ακμάζων κήπος με τροπικό δάσος στις όχθες του ποταμού Μπρίσμπεϊν που θυμίζει αυτό που υπήρχε αρχικά.

Θα πρέπει να προστατεύουμε αυτόν τον κήπο του τροπικού δάσους ως το πλεονέκτημα της κοινότητας. Αυτός ο κήπος μας δίνει μια υπέροχη ευκαιρία να συνδεθούμε με τη φύση!

Όπως είπε ο Κώστας Γεωργιάδης στο Woodford Folk Festival την Πρωτοχρονιά:

«Κήπος καθημερινά! Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε και να δράσουμε και να εμφυσήσουμε αγάπη σε ό,τι είμαστε και σε ό,τι κάνουμε!».

Ferry Road Verge Garden, μάγοι του Jan Bowman