7 πράγματα που έμαθα κατά τη διάρκεια του χρόνου μου στο Columbia Business School – Από τον Preeti Wadekar

7 πράγματα που έμαθα κατά τη διάρκεια του χρόνου μου στο Columbia Business School – Από τον Preeti Wadekar

Juni 16, 2022 0 Von admin

Ένα MBA είναι παρόμοιο με μια βόλτα με τρενάκι του λούνα παρκ, συναρπαστικό, εξαντλητικό, αλλά βαθιά εμπλουτιστικό. Μετά από εννέα χρόνια, μπορώ ακόμα να πω ότι η εμπειρία μου στο Columbia Business School (CBS) ήταν απαράμιλλη, με τεράστιες ευκαιρίες μάθησης τόσο εντός όσο και εκτός της τάξης.

Μετά από 10 χρόνια σε έλεγχο και συμβουλευτική, ήθελα να αλλάξω την πορεία της καριέρας μου στην εταιρική στρατηγική και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Με ένα πρόγραμμα σπουδών επικεντρωμένο στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την επιχειρηματική στρατηγική και τη Νέα Υόρκη (NYC) ως φόντο, ήξερα ότι το CBS ήταν το μέρος για μένα.

Εδώ είναι τα 7 κορυφαία σημεία μου από το Columbia Business School (CBS):

1) Παγκόσμια προοπτική:

Οι συνομήλικοί μου προέρχονταν από διαφορετικά υπόβαθρα, κουλτούρες και εμπειρίες, τα οποία ενθάρρυναν ένα περιβάλλον στην τάξη που αντικατόπτριζε την ποικιλομορφία της Νέας Υόρκης. Το CBS εξασφάλισε ότι κανένας σπουδαστής της ίδιας εθνικότητας δεν είχε παρόμοια προφίλ και στόχους, δημιουργώντας ένα πραγματικά παγκόσμιο δίκτυο αποφοίτων. Επιπλέον, το πρόγραμμα σπουδών έδωσε έμφαση στις διεθνείς μαθησιακές εμπειρίες. Ένα τέτοιο μάθημα, ένα παγκόσμιο μάθημα επιλογής εμβάπτισης, επέτρεψε στους μαθητές να περάσουν μια εβδομάδα σε μια χώρα (στην περίπτωσή μου την Τουρκία) και να συναντήσουν τοπικά στελέχη επιχειρήσεων για να αποκτήσουν επιχειρηματικές γνώσεις από πρώτο χέρι. Άλλες χώρες που καλύπτονταν σε αυτό το εκλογικό μάθημα ήταν η Γερμανία, η Βραζιλία και το Χονγκ Κονγκ – ταχέως αναπτυσσόμενες πόλεις που επικεντρώνονται σε νέες επιχειρήσεις.

2) Η προσαρμόσιμη ακαδημαϊκή εμπειρία:

Με πάνω από 300+ μαθήματα επιλογής, το CBS προσφέρει τη μεγαλύτερη επιλογή μαθημάτων μεταξύ των σχολών επιχειρήσεων. Αυτό ενθαρρύνει τους μαθητές να επιλέξουν μαθήματα από άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και να επιμεληθούν διαδρομές που είναι σε συγχρονισμό με τους στόχους σταδιοδρομίας τους μετά το MBA.

Δεδομένου ότι η διαδρομή μου μετά το MBA αφορούσε την επιχειρηματικότητα και την ηγεσία, επέλεξα μαθήματα επιλογής που υποστήριξαν τη μάθησή μου:

  • Η ματιά του Ναπολέοντα: Ένα μάθημα καινοτομίας με επικεφαλής τον καθηγητή William Duggan, το «Napoleon’s Glance» επικεντρώθηκε στη χρήση στρατηγικής διαίσθησης στην επιχειρηματική καινοτομία. Έμαθα τη σημασία της εφαρμογής της επιστημονικής έρευνας για την ανάπτυξη της διορατικότητας και τη χρήση του εντέρου κάποιου. Η ιδέα ότι «η δημιουργικότητα δεν προέρχεται από τον αέρα. προέρχεται από τον εγκέφαλο» μου έχει μείνει μετά από τόσα χρόνια. Η επανεξέταση περιπτωσιολογικών μελετών, όπως η ιστορία των Starbucks, έφερε πραγματικά αυτές τις έννοιες στη ζωή.
  • Προσωπική ηγεσία και επιτυχία: Ένα από τα αγαπημένα μου μαθήματα, «Personal Leadership and Success» (στην πραγματικότητα ήμουν δάσκαλος στο μάθημα), που διδάσκεται από τον Hitendra Wadhwa, με στόχο τη βελτίωση της αυτογνωσίας και των συναισθημάτων ως ηγέτης για τη δημιουργία ενός ακμάζοντος εσωτερικού περιβάλλοντος. Χρησιμοποιώντας δοκίμια και άρθρα που γράφτηκαν από και για τους Μαχάτμα Γκάντι, Νέλσον Μαντέλα, Αβραάμ Λίνκολν και άλλους ηγέτες που πήραν ιστορικά αξιόλογες αποφάσεις, εξερευνήσαμε τη σημασία της αυτογνωσίας και την τέχνη του να κυριαρχείς στο εσωτερικό σου περιβάλλον για να δημιουργήσεις εξωτερικό αντίκτυπο. Μια ξεχωριστή ανάμνηση που έχω από αυτό το μάθημα είναι οι ασκήσεις βιωματικής μάθησης, όπου μοιραστήκαμε προσωπικά στοιχεία σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που ενθάρρυνε δια βίου δεσμούς εμπιστοσύνης.
  • Εισαγωγή στο Venturing: Διδάσκεται από τον σειριακό επιχειρηματία Jack Kaplan, το «Introduction to Venturing» μας καθοδήγησε στη σύσταση μιας εταιρείας από την αρχή. Από τη σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων και την παρουσίασή τους μέχρι την απόκτηση γνώσεων από συνομηλίκους, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι αυτό το μάθημα με βοήθησε πάρα πολύ όταν ξεκίνησα την εταιρεία προπονητικής καριέρας μου.
  • Ανεξάρτητη μελέτη: Κατά τη διάρκεια της ανεξάρτητης μελέτης μου με τη Sheena Iyengar, χρησιμοποιήσαμε παραδείγματα από την πραγματική ζωή για να κατανοήσουμε το μοντέλο αξιολόγησης προσωπικότητας Big 5. Αυτά τα μαθήματα ήταν ανεκτίμητα όταν άρχισα να συνεργάζομαι με πελάτες και να καθοδηγώ τα επαγγελματικά τους σχέδια.
Το Red Pen προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην ανταγωνιστική διαδικασία αίτησης MBA. Μάθετε περισσότερα εδώ

3) Πλεονέκτημα της Νέας Υόρκης (NYC):

Σε απόσταση 10 λεπτών με το μετρό από το κέντρο της πόλης, το CBS αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του επαγγελματικού τοπίου της Νέας Υόρκης. Λόγω της εγγύτητάς του με την παγκόσμια οικονομική πρωτεύουσα και τους εκπροσώπους εταιρειών, πολλοί απόφοιτοι επισκέπτονταν συχνά την πανεπιστημιούπολη. Αυτές οι επισκέψεις συχνά κατέληξαν σε πληθώρα επαγγελματικών συμβουλών και συνδέσεων. Πολλοί από τους συνομηλίκους μου ωφελήθηκαν πάρα πολύ από αυτές τις αλληλεπιδράσεις. Εκείνη την εποχή, εργαζόμουν ήδη στη Νέα Υόρκη – το να μπορώ να μείνω σε μια πόλη που αγαπούσα ενώ φοιτούσα στο σχολείο των ονείρων μου ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικό.

4) Εστίαση στην Επιχειρηματικότητα:

Η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά του CBS. Με μαθήματα όπως το «Foundation of Entrepreneurship» και το Lean Launchpad, το σχολείο προσφέρει στους μαθητές μια πλατφόρμα για να μάθουν για τον κόσμο των start-up ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν δεξιότητες μέσω πρακτικών εμπειριών και πλοήγησης σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Όποιο και αν είναι το πεδίο, το CBS σάς βοηθά να κατανοήσετε τις περιπλοκές του και σας παρέχει τα εργαλεία που απαιτούνται για να διατηρήσετε ένα επιχειρηματικό εγχείρημα. Ως απόφοιτος, αποκτάτε πρόσβαση στο Columbia Startup Lab, έναν χώρο συνεργασίας που ξεκίνησε από τον Dean Hubbard. Πολλοί από τους συμμαθητές μου που εκμεταλλεύτηκαν αυτή την προσφορά εθεάθησαν συχνά στριμωγμένοι σε γωνιές γύρω από το εργαστήριο – μέρος μιας ζωντανής κοινότητας που εξέφραζε ιδέες και επευφημούσε ο ένας τις επιτυχίες του άλλου.

5) Εξαιρετική υποστήριξη σταδιοδρομίας:

Εξοπλισμένο με μια ισχυρή βάση δεδομένων ειδικών του κλάδου, το Κέντρο Διαχείρισης Σταδιοδρομίας (CMC) στο CBS επιτρέπει ευκαιρίες δικτύωσης που συχνά αποδίδουν ~ 100% ανταπόκριση. Από ατομικές συνεδρίες έως συγκεκριμένες συνεντεύξεις και εργαστήρια δημιουργίας βιογραφικών, το CMC βοήθησε στη μετάβαση της σταδιοδρομίας μου. Παρέχοντας εντατική καθοδήγηση για την εύρεση της κατάλληλης βιομηχανίας και εργασίας που να ταιριάζει με το προφίλ μου, με ενθάρρυναν να γίνω πιστοποιημένος προπονητής καριέρας και με βοήθησαν να οικοδομήσω μια ισχυρή βάση που υποστήριξε τις φιλοδοξίες μου σε αυτό το ταξίδι οκτώ μηνών.

6) Πέρα από την τάξη:

Η εμπειρία MBA δεν περιορίζεται στα μαθήματα. Με περισσότερες από 100 λέσχες υπό την ηγεσία μαθητών, η κοινότητα του CBS έχει κάτι για όλους. Εκτός από τη φιλοξενία συνεδριών με στελέχη του κλάδου, όπως το πρωινό με τον Michael Burke, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Louis Vuitton και τις ατομικές αλληλεπιδράσεις με την Barbara Corcoran (από Δεξαμενή καρχαρία), αυτοί οι σύλλογοι δημοσιεύουν επίσης πληροφορίες για συγκεκριμένους ρόλους και κλάδους (από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και συμβουλευτικές υπηρεσίες έως λιανική και τεχνολογία). Από την εκμάθηση πώς να λύνετε τις συνεντεύξεις συμβουλευτικών περιπτώσεων έως τη σύνδεση με αποφοίτους, σας προσφέρουν πληθώρα πόρων για να επιτύχετε τους στόχους σας μετά το MBA. Η συμβουλή μου? Παρακολουθήστε εκδηλώσεις σε διαφορετικά κλαμπ προτού εξαντλήσετε τα λίγα που θέλετε να συμμετάσχετε.

Το Red Pen προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην ανταγωνιστική διαδικασία αίτησης MBA. Μάθετε περισσότερα εδώ

7) Αστρική Σχολή:

Το CBS έχει πάνω από 150 μόνιμους και 100+ επικουρικούς καθηγητές που φέρνουν τις παγκοσμίου φήμης διδασκαλίες και εμπειρίες τους στην τάξη. Οι τομείς εστίασής μου ήταν η ανάπτυξη ηγεσίας, η κατανόηση της πλευράς των ανθρώπων της επιχείρησης (οργανωτική ψυχολογία) και η επιχειρηματικότητα. Σε αυτά τα μαθήματα, πήρα μερικά πολύτιμα μαθήματα από:

  • Sheena Iyengar – Core Course: Organisational and Leadership Development – ​​The Art of Negotiations and Choice Research
  • Ουίλιαμ Ντάγκαν – Πορεία: Η ματιά του Ναπολέοντα
  • Hitendra Wadhwa – Μάθημα: Προσωπική Ηγεσία & Επιτυχία
  • Μάικλ Μόρις – Μάθημα: Διευθυντικές διαπραγματεύσεις – Γιατί είναι τόσο σημαντικό να κατανοούμε τις πολιτισμικές διαφορές όταν πρόκειται για διαπραγματεύσεις
  • Τζακ Κάπλαν – Μάθημα: Εισαγωγή στο Venturing

Τελικά, το Columbia Business School έγινε το δεύτερο σπίτι μου με ένα περιβάλλον συνεργασίας γεμάτο με γνώσεις που χρησιμοποιώ καθημερινά στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή!

Στο The Red Pen, έχουμε αρκετούς πόρους που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη σύντομη λίστα των σχολών επιχειρήσεων, έναν οδηγό για τον τρόπο υποβολής αίτησης και ακόμη και μια τελική λίστα ελέγχου που πρέπει να διαβάσετε πριν υποβάλετε την αίτησή σας. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε γνώσεις συνέντευξης, όπως πώς να απαντήσετε στο „Μπορείς να μου πεις για τον εαυτό σου;“ ερώτηση και μερικές γενικές συμβουλές συνέντευξης που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε. Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια για τη σύνταξη της αίτησής σας, επικοινωνήστε μαζί μας.