3 λόγοι που πρέπει να αρχίσετε να αποταμιεύετε νωρίς για την εκπαίδευση του παιδιού σας στο εξωτερικό

3 λόγοι που πρέπει να αρχίσετε να αποταμιεύετε νωρίς για την εκπαίδευση του παιδιού σας στο εξωτερικό

August 3, 2022 0 Von admin

Το να στείλετε το παιδί σας για σπουδές στο εξωτερικό μπορεί να είναι ακριβό. Ως γονιός, θέλετε να δώσετε στο παιδί σας μια εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης, η οποία απαιτεί προσεκτικό οικονομικό προγραμματισμό όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ακολουθούν 3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αρχίσετε να αποταμιεύετε τώρα για την εκπαίδευση του παιδιού σας στο εξωτερικό:

1) Το κόστος της εκπαίδευσης αυξάνεται ταχύτερα από το κόστος ζωής:

Μαζί με είδη όπως τρόφιμα, ρούχα και στέγαση, το κόστος της εκπαίδευσης αυξάνεται επίσης σταθερά, μόνο πιο γρήγορα. Και ενώ η φράση «πληθωρισμός της εκπαίδευσης» μπορεί να φαίνεται τρομακτική, η γνώση είναι δύναμη.

Ας το αναλύσουμε αυτό: Γνωρίζουμε ότι τα πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν μια αρκετά μεγάλη τιμή, η οποία αυξάνεται κάθε χρόνο. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται πληθωρισμός της εκπαίδευσης. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το μέσο κόστος του ένα τετραετές πτυχίο, σε ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Tufts, αυξήθηκε από το USD 16.133 για το ακαδημαϊκό έτος 1985-86 σε USD 63.804 για το έτος 2022-23. Αυτό είναι σχεδόν 300 τοις εκατό αύξηση στο κόστος της εκπαίδευσης σε 37 χρόνια! Ωστόσο, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, τα στοιχεία του ΔΤΚ δείχνουν ότι ο ρυθμός πληθωρισμού των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 175 τοις εκατό, κάτι που αποτελεί σημαντική διαφορά.

Πηγή: www.in2013dollars.com/us/inflation/1985?amount=1

Άλλα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο έχουν επίσης ακολουθήσει αυτές τις τάσεις. Το κόστος των διδάκτρων σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Αυστραλία έχει επίσης αυξηθεί με εκπληκτικούς ρυθμούς.

Πηγή: Ερευνητική ομάδα EduFund

2) Δεν πρόκειται μόνο για τα δίδακτρα:

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα έξοδα εκτός από τα δίδακτρα που μπορούν να αυξήσουν το κόστος της εκπαίδευσης. Τα γενικά έξοδα, όπως η διαμονή, διαφέρουν ανάλογα με την πόλη. Η διαβίωση και οι σπουδές σε πανεπιστήμια σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο είναι πάντα πιο ακριβά από ό,τι σε μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις όπως η Ιθάκη και το Ράλεϊ-Ντάρχαμ. Τα γενικά έξοδα επεκτείνονται επίσης σε μεταφορές, τρόφιμα, είδη οικιακής χρήσης και ψυχαγωγία. Τα βιβλία και τα σχολικά είδη μπορεί μερικές φορές να ξεπεράσουν τα 1.000 USD ετησίως. Τα πανεπιστήμια περιμένουν επίσης από τους φοιτητές είτε να έχουν είτε να αγοράσουν ασφάλιση υγείας, η οποία είναι ακριβή. Ένα άλλο κρυφό κόστος που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το κόστος μετακίνησης από και προς το σπίτι, καθώς πολλοί μαθητές επιθυμούν να επιστρέψουν στο σπίτι για τις χειμερινές ή τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Για να βοηθήσετε στην κατανομή των παρεπόμενων δαπανών, ακολουθεί μια λίστα ελέγχου που θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε καλύτερα.

Βοηθητικά έξοδα σχολής
Τέλη διαμονής (εντός ή εκτός πανεπιστημιούπολης)
Εξοδα διαβίωσης (παντοπωλείο, φαγητό έξω, μεταφορά, προσωπικά ψώνια και ψυχαγωγία)
Βιβλία και προμήθειες
Ιατρικά έξοδα (ΑΣΦΑΛΙΣΗ)
Ταξίδι (προς και από την Ινδία και με φίλους)

3) Η ρουπία δεν βοηθά πάντα:

Ένας γονέας που φιλοδοξεί να στείλει το παιδί του για σπουδές στο εξωτερικό αντιμετωπίζει τις συνέπειες του πληθωρισμού της εκπαίδευσης και της υποτίμησης της ρουπίας.

Για παράδειγμα, στο παρακάτω διάγραμμα, έχουμε διατηρήσει σταθερά τα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσης για 17 χρόνια, κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει. Όπως μπορείτε να δείτε, η ρουπία πέφτει δραματικά έναντι του δολαρίου κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Αυτή η απότομη πτώση οδηγεί σε μια τεράστια αύξηση 61 τοις εκατό στην τιμή των διδάκτρων για έναν Ινδό φοιτητή!

Νόμισμα Ιανουάριος 2004 Ιούνιος 2021
Δίδακτρα Δολάριο 50.000 50.000
Εξοδα διαβίωσης Δολάριο 75.000 75.000
Συνολικό κόστος (δίδακτρα + διαμονή) Δολάριο 75.000 75.000
1 USD = Ρουπία 45,45 73,32
Το συνολικό κόστος του κολεγίου Ρουπία 34.08.750 54.99.000
Αυξάνουν 61%

Είναι εύκολο να πείσετε τον εαυτό σας ότι θα σκεφτείτε τα οικονομικά της εκπαίδευσης του παιδιού σας όταν έρθει η ώρα. Αλλά όταν φτάνει αυτή η ώρα, πολλοί γονείς συχνά σοκάρονται με τα έξοδα που πρέπει να υποστούν. Ο οικονομικός προγραμματισμός για την εκπαίδευση του παιδιού σας στο εξωτερικό είναι ευκολότερος από όσο νομίζετε. Μπορείτε να αρχίσετε να εξοικονομείτε χρήματα επενδύοντάς τα σε εργαλεία που προσφέρουν σημαντικές αποδόσεις. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε, αν όχι να νικήσετε, τον πληθωρισμό της εκπαίδευσης. Επιπλέον, ο νόμος της σύνθεσης μάς έχει διδάξει ότι εάν είμαστε πειθαρχημένοι και συνεισφέρουμε στις μηνιαίες αποταμιεύσεις μας, είναι πιο πιθανό να δούμε τα χρήματά μας να αυξάνονται. Αυτό είναι που θα παίξει τελικά τεράστιο ρόλο στην εξασφάλιση κεφαλαίων για την εκπαίδευση του παιδιού σας στο μέλλον.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια στον προγραμματισμό των οικονομικών σας, EduFund μπορώ να βοηθήσω. Ωστόσο, εάν θέλετε να πλοηγηθείτε και να εξερευνήσετε το περίπλοκο οικοσύστημα των προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και προγραμμάτων MBA στο εξωτερικό, επικοινωνήστε με το The Red Pen για περισσότερες συμβουλές.

Η Eela Dubey είναι η συνιδρυτής του EduFund. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Γαλλικών από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Έχει ένα υπόβαθρο στα οικονομικά και έχει μια ισχυρή κατανόηση του κόσμου των επενδύσεων και των επιχειρήσεων. Μέσω του EduFund, συγκεντρώνει το ήθος της αποφασιστικότητας και της ενσυναίσθησης με στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι Ινδοί γονείς αποταμιεύουν για το μέλλον των παιδιών τους.