2021-2022 Essays Prompts for MBA Programs in Europe

2021-2022 Essays Prompts for MBA Programs in Europe

Juli 5, 2021 0 Von admin

Όταν πρόκειται να συντάξετε την αίτησή σας για MBA για σχολές επιχειρήσεων στην Ευρώπη, ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία είναι το δοκίμιο. Το δοκίμιο MBA χρησιμεύει ως ένας τρόπος για να συνδέσετε όλες τις εμπειρίες σας, να δείξετε στην επιτροπή εισδοχής ποιος είστε πέρα ​​από τις βαθμολογίες του τεστ και να δείξετε πώς είστε κατάλληλοι για το πρόγραμμά τους. Τα προγράμματα MBA στην Ευρώπη θέτουν ερωτήσεις που απευθύνονται τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπικότητά σας. Θέλουν να μάθουν ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον, ενώ παράλληλα γνωρίζουν πώς αντιμετωπίζετε αντιξοότητες ή αποτυχίες. Εκτός από αυτά τα δοκίμια μεγάλης μορφής, ορισμένα προγράμματα MBA στην Ευρώπη μπορεί επίσης να θέτουν ερωτήσεις σύντομης απάντησης στη φόρμα αίτησης. Θα έχετε πρόσβαση σε αυτά μόνο αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και αρχίσετε να εργάζεστε στην εφαρμογή σας. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ξεκινήσετε τις εφαρμογές σας νωρίς, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να απαντήσετε σωστά σε αυτές τις ερωτήσεις.

Το Red Pen προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην ανταγωνιστική διαδικασία αίτησης MBA. Μάθετε περισσότερα εδώ

1) Cambridge Judge Business School:

Προτροπές για δοκίμιο Cambridge Judge Business School |  Το κόκκινο στυλό
Μαζί με τρεις ερωτήσεις προς ανάπτυξη, το Cambridge Judge Business School ζητά από τους αιτούντες να υποβάλουν μια προσωπική δήλωση. Καθώς αναζητούν υποψηφίους με κίνητρα και φιλόδοξους που έχουν προχωρήσει στην καριέρα τους, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τονίσετε αυτά τα χαρακτηριστικά με παραδείγματα που προέρχονται από τις εμπειρίες σας στα δοκίμια.

Προτροπές δοκιμίου:

Δοκίμιο 1: «Παρακαλώ δώστε λεπτομέρειες για τα σχέδια σταδιοδρομίας σας μετά το MBA. Πρέπει να αντιμετωπίζει τα ακόλουθα:

  • Ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι σταδιοδρομίας σας; Πώς θα σας εξοπλίσει το Cambridge MBA για να τα πετύχετε;
  • Εξετάζοντας τον βραχυπρόθεσμο στόχο της σταδιοδρομίας σας, περιγράψτε την έρευνα που έχετε κάνει για να κατανοήσετε πώς αυτός ο κλάδος/ρόλος/τοποθεσία προσλαμβάνει ταλέντα MBA και τι αναζητούν σε έναν υποψήφιο;
  • Πώς ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις του βραχυπρόθεσμου επαγγελματικού σας στόχου; Τι προετοιμασία κάνεις τώρα;»

Δοκίμιο 2: «Περιγράψτε μια δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρετε. Τι μάθατε από αυτό και πώς έχετε αλλάξει ως αποτέλεσμα;» Δοκίμιο 3: «Περιγράψτε μια εποχή όπου δουλέψατε με μια ομάδα σε ένα έργο. Τι μάθατε από την εμπειρία και πώς θα μπορούσατε να την προσεγγίσετε διαφορετικά σήμερα;» Δοκίμιο 4: «Αν μπορούσατε να δώσετε μια συμβουλή στον 18χρονο εαυτό σας, ποια θα ήταν αυτή;»

Απαιτήσεις δοκιμίου:

Το δοκίμιο 1 έχει όριο λέξεων 500 λέξεων και σας επιτρέπει να μιλήσετε για τους στόχους της καριέρας σας σε βάθος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει πώς ένα MBA από το Cambridge Judge Business School θα αναπτύξει τις δεξιότητές σας και είναι αναπόσπαστο μέρος των μελλοντικών σας σχεδίων. Δεδομένου ότι οι υπόλοιπες τρεις ερωτήσεις έχουν όριο 200 λέξεων, να είστε συνοπτικοί και επί της ουσίας. Ενώ το Δοκίμιο 4 είναι το πιο προσωπικό από τα τρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά παραδείγματα για όλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ισορροπία και στα δύο δοκίμια.

Το Red Pen προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην ανταγωνιστική διαδικασία αίτησης MBA. Μάθετε περισσότερα εδώ

2) HEC Paris:

HEC Paris Essay Prompts |  Το κόκκινο στυλό

Το δοκίμιο MBA προτρέπει για το HEC Paris να περιστρέφεται γύρω από την καριέρα και την προσωπικότητά σας για να δώσει στην επιτροπή εισδοχής μια ολοκληρωμένη άποψη για εσάς.

Προτροπές δοκιμίου:

Δοκίμιο 1: «Γιατί κάνετε αίτηση στο Πρόγραμμα MBA HEC τώρα; Ποιος είναι ο επαγγελματικός στόχος που θα καθοδηγήσει την επιλογή της σταδιοδρομίας σας μετά το MBA σας και πώς θα συμβάλει το HEC MBA στην επίτευξη αυτού του στόχου;» Δοκίμιο 2: «Ποιο θεωρείτε το πιο σημαντικό επίτευγμα ζωής σας;» Δοκίμιο 3: «Ηγεσία και η ηθική είναι αναπόφευκτα συνυφασμένη στον επιχειρηματικό κόσμο. Περιγράψτε μια κατάσταση στην οποία έχετε αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα και πώς σας έχουν επηρεάσει.» Δοκίμιο 4: «Φανταστείτε μια ζωή εντελώς διαφορετική από αυτή που κάνετε τώρα, ποια θα ήταν αυτή;» Δοκίμιο 5: «Παρακαλώ επιλέξτε από ένα από τα τα ακόλουθα δοκίμια:α) Ποιο μνημείο ή τοποθεσία θα συμβουλεύατε έναν επισκέπτη για πρώτη φορά στη χώρα ή την πόλη σας να ανακαλύψει και γιατί; β) Ορισμένα βιβλία, ταινίες ή θεατρικά έργα είχαν διεθνή επιτυχία που πιστεύετε ότι δεν άξιζε. Επιλέξτε ένα παράδειγμα και αναλύστε το.γ) Ποια φιγούρα θαυμάζετε περισσότερο και γιατί; Μπορείτε να επιλέξετε από οποιονδήποτε τομέα (τεχνές, λογοτεχνία, πολιτική, επιχειρήσεις, κ.λπ.)”

Απαιτήσεις δοκιμίου:

Εκτός από το Δοκίμιο 1 – που είναι 500 λέξεις – όλα τα άλλα δοκίμια έχουν όριο 250 λέξεων. Ενώ τα τρία πρώτα δοκίμια είναι αρκετά ξεκάθαρα, τα δύο τελευταία μηνύματα σάς επιτρέπουν να εμβαθύνετε και να αποκτήσετε προσωπικό χαρακτήρα.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. Ένα προαιρετικό δοκίμιο 900 λέξεων: „Υπάρχει κάποια πρόσθετη πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;“

3) IESE Business School:

IESE Business School Essay Prompts |  Το κόκκινο στυλό

Μέσω των δύο μηνυμάτων δοκιμίου, το IESE Business School θέλει να γνωρίζει τους στόχους σας και να αξιολογήσει την καταλληλότητά σας για το πρόγραμμα.

Προτροπές δοκιμίου:

Δοκίμιο 1: «Ποιον θαυμάζετε περισσότερο και γιατί; Βοηθήστε μας να καταλάβουμε ποιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του προσώπου που είστε ή του προσώπου που φιλοδοξείτε να γίνετε. Δώστε συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς σας έχουν διαμορφώσει ή σας έχουν εμπνεύσει.» Δοκίμιο 2: «Ποιοι είναι οι στόχοι της καριέρας σας μετά το MBA αμέσως μετά την αποφοίτησή σας και πέντε χρόνια μετά; Τι είδους πόροι ή ευκαιρίες που προσφέρει η IESE θα σας βοηθήσουν να τις πετύχετε;»

Απαιτήσεις δοκιμίου:

Και τα δύο δοκίμια έχουν όριο 300 λέξεων, επομένως βεβαιωθείτε ότι απαντάτε στην προτροπή χωρίς να σπαταλάτε λέξεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει μερικά συνοπτικά παραδείγματα για να επεξηγήσετε τα κύρια σημεία σας.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. Υπάρχει μια προαιρετική ερώτηση με όριο 300 λέξεων: „Τι θα θέλατε να επισημάνετε σχετικά με τον εαυτό σας ή το ταξίδι σας που μπορεί να μην έχει αποτυπωθεί στην αίτησή σας;“

Το Red Pen προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην ανταγωνιστική διαδικασία αίτησης MBA. Μάθετε περισσότερα εδώ

4) INSEAD:

INSEAD Δοκιμαστικά Προτάσεις |  Το κόκκινο στυλό

Το έντυπο αίτησης MBA INSEAD έχει ερωτήσεις σύντομης και μεγάλης απάντησης που σχετίζονται με τη δουλειά σας, καθώς και δοκίμια παρακίνησης που στοχεύουν να καταλάβουν περισσότερα για εσάς ως άτομο. Θέλουν να προχωρήσετε πέρα ​​από το βιογραφικό σας και να επιδείξετε την προσωπικότητά σας τόσο σε δοκίμια κινήτρων όσο και σε ερωτήσεις περιγραφής θέσης εργασίας.

Προτροπές για κίνητρα δοκιμίων:

Δοκίμιο 1: «Δώστε μια ειλικρινή περιγραφή του εαυτού σας (ποιος είστε ως άτομο), τονίζοντας τα προσωπικά χαρακτηριστικά που αισθάνεστε ότι είναι τα δυνατά και αδύναμα σημεία σας και οι κύριοι παράγοντες που έχουν επηρεάσει την προσωπική σας ανάπτυξη, δίνοντας παραδείγματα όταν χρειάζεται.» Δοκίμιο 2 : «Περιγράψτε το επίτευγμα για το οποίο είστε πιο περήφανοι και εξηγήστε γιατί. Επιπλέον, περιγράψτε μια κατάσταση όπου αποτύχατε. Πώς επηρέασαν αυτές οι εμπειρίες τις σχέσεις σας με τους άλλους; Σχολιάστε αυτά που μάθατε.» Δοκίμιο 3: «Περιγράψτε όλους τους τύπους εξωεπαγγελματικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετείχατε ή εξακολουθείτε να συμμετέχετε για σημαντικό χρονικό διάστημα (σύλλογοι, αθλήματα, μουσική, τέχνες, κ.λπ.). Πώς σας εμπλουτίζουν αυτές οι δραστηριότητες;»

Απαιτήσεις για το κίνητρο:

Το δοκίμιο 1 είναι το μεγαλύτερο, με όριο 500 λέξεων. Το δοκίμιο 2 έχει όριο 400 λέξεων, ενώ για το δοκίμιο 3 μπορείτε να πάτε έως και 300 λέξεις. Αυτά τα δοκίμια σάς επιτρέπουν να είστε δημιουργικοί, προσωπικοί και το πιο σημαντικό να προβάλλετε τα κίνητρά σας στην επιτροπή εισδοχής.

Ερωτήσεις συνέντευξης βίντεο:

Αφού υποβάλετε την ηλεκτρονική σας αίτηση, θα λάβετε έναν σύνδεσμο για να συμπληρώσετε τέσσερις ερωτήσεις βίντεο. Αυτές οι ερωτήσεις διαφέρουν ανά υποψήφιο, επομένως αυτή είναι πραγματικά μια ευκαιρία για εσάς να δείξετε ποιος είστε.

Απαιτήσεις συνέντευξης βίντεο:

Πριν αρχίσετε να καταγράφετε τις απαντήσεις σας, θα σας δοθούν μερικές ερωτήσεις πρακτικής για να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία της συνέντευξης. Όταν είστε έτοιμοι, θα έχετε 45 δευτερόλεπτα για να σκεφτείτε πριν καταγράψετε την απάντησή σας των 60 δευτερολέπτων.

Ερωτήσεις περιγραφής εργασίας:

Ερώτηση 1: «Περιγράψτε συνοπτικά την τρέχουσα (ή την πιο πρόσφατη) εργασία σας, συμπεριλαμβανομένης της φύσης της εργασίας, των βασικών αρμοδιοτήτων και, κατά περίπτωση, των υπαλλήλων υπό την επίβλεψή σας, του μεγέθους του προϋπολογισμού, των πελατών/προϊόντων και των επιτευχθέντων αποτελεσμάτων. Ερώτηση 2: «Τι θα να είναι το επόμενο βήμα σας όσον αφορά τη θέση, εάν παραμένετε στην ίδια εταιρεία αντί να πηγαίνετε στη σχολή επιχειρήσεων;» Ερώτηση 3: «Παρακαλώ δώστε μια πλήρη περιγραφή της καριέρας σας από την αποφοίτησή σας από το πανεπιστήμιο. Περιγράψτε την επαγγελματική σας πορεία με το σκεπτικό πίσω από τις επιλογές σας.“ Ερώτηση 4: „Συζητήστε τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επαγγελματικές σας φιλοδοξίες με ένα MBA από το INSEAD.“

Απαιτήσεις περιγραφής εργασίας:

Δεδομένου ότι αυτές οι ερωτήσεις αφορούν τη δουλειά σας, η απάντησή σας πρέπει να είναι ουσιαστική. Οι ερωτήσεις 1 και 2 έχουν και οι δύο όριο 200 λέξεων, ενώ η Ερώτηση 3 έχει όριο 300 λέξεων και η Ερώτηση 4 έχει όριο 100 λέξεων.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. Υπάρχει μια προαιρετική προτροπή 300 λέξεων Υποκίνησης Δοκιμίου: «Υπάρχει κάτι άλλο που δεν καλύπτεται στην αίτησή σας και το οποίο θα θέλατε να μοιραστείτε με την Επιτροπή Εισδοχής;»2. Υπάρχει επίσης μια προαιρετική ερώτηση περιγραφής εργασίας χωρίς όριο λέξης: «Εάν δεν εργάζεστε επί του παρόντος ή εάν σκοπεύετε να αφήσετε τον τρέχοντα εργοδότη σας περισσότερο από 2 μήνες πριν από την έναρξη του προγράμματος, εξηγήστε τις δραστηριότητές σας και τα επαγγέλματά σας μεταξύ της εγκατάλειψης της εργασίας σας και της έναρξη του προγράμματος».

5) London Business School:

Προτροπές εκθέσεων για το London Business School |  Το κόκκινο στυλόΑπευθύνεται σε άτομα που έχουν αποκτήσει κάποια εργασιακή εμπειρία, ωστόσο, βρίσκονται ακόμα στα πρώτα στάδια της καριέρας τους, το δοκίμιο του London Business School θέλει να σκεφτείτε πραγματικά το μέλλον σας.

Προτροπή δοκιμίου:

Δοκίμιο 1: «Ποιοι είναι οι στόχοι σας μετά το MBA και πώς θα συμβάλει η προηγούμενη εμπειρία σας και το πρόγραμμα London Business School σε αυτούς;»

Απαίτηση δοκιμίου:

Το London Business School αναζητά άτομα που έχουν «την ικανότητα να εργάζονται σε πολυπολιτισμικές ομάδες και να επιδεικνύουν διεθνή προοπτική». Εάν έχετε τέτοιες εμπειρίες, τονίστε τις σε αυτό το δοκίμιο 500 λέξεων.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. Το London Business School σάς δίνει επίσης 500 λέξεις για να εξηγήσετε: „Υπάρχουν άλλες πληροφορίες που πιστεύετε ότι πρέπει να γνωρίζει η Επιτροπή Εισδοχής για εσάς και την αίτησή σας στο London Business School;“

Το Red Pen προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην ανταγωνιστική διαδικασία αίτησης MBA. Μάθετε περισσότερα εδώ

6) Saïd Business School:

Προτροπές εκθέσεων Saïd Business School |  Το κόκκινο στυλόΤο Saïd Business School αναζητά υποψηφίους που έχουν ισχυρές επαγγελματικές εμπειρίες, υπόβαθρο σε διαφορετικά διεθνή περιβάλλοντα, αποδεδειγμένη ηγεσία, που μπορούν να συνεισφέρουν στην τάξη και που έχουν ισχυρή ακαδημαϊκή βάση. Ως εκ τούτου, όταν γράφετε το δοκίμιό σας, θα πρέπει να εστιάσετε σε ορισμένες από αυτές τις ιδιότητες.

Προτροπή δοκιμίου:

Δοκίμιο 1: «Πείτε μας κάτι που δεν καλύπτεται στην αίτησή σας και θα θέλατε να γνωρίζει η Επιτροπή Εισδοχής για εσάς».

Απαιτήσεις δοκιμίου:

Το δοκίμιο Saïd Business School έχει όριο 250 λέξεων. Κατά την επανεξέταση των δοκιμίων σας, η επιτροπή εισδοχής θα αναζητήσει αποδεικτικά στοιχεία για «καλές δεξιότητες επικοινωνίας, ηγετικές δυνατότητες, αναλυτικές δεξιότητες, που ταιριάζουν με την κοινότητα MBA της Οξφόρδης, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών».

Διαδικτυακή αξιολόγηση:

Αφού υποβάλετε την αίτησή σας, θα πρέπει να ολοκληρώσετε μια ηλεκτρονική αξιολόγηση εντός 24 ωρών από την υποβολή της αίτησής σας. Ερωτήσεις 1 και 2: Αυτές θα είναι ερωτήσεις βασισμένες σε κίνητρα στις οποίες θα απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι και θα εξετάσουν γιατί το Saïd Business School είναι το καλύτερο για εσάς. Ερώτηση 3: Μια τυχαιοποιημένη ερώτηση βασισμένη σε ικανότητες για να δείξετε τη λήψη αποφάσεων, το πρόβλημά σας -Επίλυση, επιρροή, ηγετικές ικανότητες και ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες. Ερώτηση 4: Μια τυχαιοποιημένη γραπτή απάντηση που θα είναι ελαφριά, επιτρέποντάς σας να επιδείξετε τις δεξιότητες γρήγορης σκέψης σας.

Απαιτήσεις διαδικτυακής αξιολόγησης:

Πριν απαντήσετε, θα έχετε λίγο χρόνο προετοιμασίας και θα έχετε προπονήσεις πριν μεταβείτε ζωντανά με τις πραγματικές σας απαντήσεις. Ολόκληρη η ηλεκτρονική αξιολόγηση θα χρειαστεί μόνο έως και 30 λεπτά για να ολοκληρώσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας επιτραπέζιος ή φορητός υπολογιστής με λειτουργική κάμερα web, μικρόφωνο και σύνδεση στο διαδίκτυο.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. Οι νέοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν ένα επιπλέον δοκίμιο 250 λέξεων: «Ποιες βελτιώσεις έχετε κάνει στην υποψηφιότητά σας από την τελευταία φορά που υποβάλατε αίτηση για το Oxford MBA;»2. Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα Oxford 1+1 MBA θα πρέπει να υποβάλουν ένα επιπλέον δοκίμιο 250 λέξεων: «Εξηγήστε γιατί το θεωρείτε ιδιαίτερα ωφέλιμο για εσάς και πώς ταιριάζει με τους στόχους της καριέρας και της προσωπικής σας ανάπτυξης».

Ενώ ορισμένες από αυτές τις ερωτήσεις είναι παρόμοιες μεταξύ τους, δεν πρέπει να ανακυκλώνετε το ίδιο περιεχόμενο. Κάθε σχολείο αναζητά διαφορετικά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά, επομένως είναι σημαντικό να γράψετε ένα νέο δοκίμιο, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε το ίδιο παράδειγμα. Κάθε χρόνο, οι υποψήφιοι του The Red Pen γίνονται δεκτοί σε μερικές από τις καλύτερες σχολές επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του M7. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια συνεδρία γνωριμίας σήμερα!