Πώς να Ace the Wharton Team-Based Discussion;

Πώς να Ace the Wharton Team-Based Discussion;

Juni 9, 2022 0 Von admin

Πάνω από επτά χιλιάδες Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για μία από τις περίπου 900 θέσεις Το διάσημο πρόγραμμα MBA του Wharton School κάθε χρόνο. Ωστόσο, προτού μπορέσουν να περπατήσουν στον αγιασμένο χώρο του Huntsman Hall, πρέπει να ακολουθήσουν τη μοναδική αντίληψη του Wharton στις συνεντεύξεις, μια Ομαδική Συζήτηση (TBD), ακολουθούμενη από μια συνέντευξη ένας προς έναν. Δεδομένων των υψηλών διακυβεύσεων και της μοναδικής διαδικασίας συνέντευξης του σχολείου, είναι κατανοητό για έναν υποψήφιο του Wharton να αισθάνεται νευρικός πριν από τη συζήτηση της ομάδας του.

Διαβάστε παρακάτω για να κατανοήσετε την εικονική μορφή TBD και προετοιμαστείτε για τη συνέντευξή σας στο Wharton.

Τι ψάχνει ο Wharton κατά τη διάρκεια της συζήτησης με βάση την ομάδα (TBD);

του Γουόρτον δικτυακός τόπος δηλώνει ότι το TBD «…προορίζεται να μοντελοποιήσει την εξαιρετικά συνεργατική φύση του περιβάλλοντος Wharton MBA». Το σχολείο πιστεύει στην ομαδική εργασία ως βασική ηγετική ικανότητα και το χαρακτηριστικό μοντέλο της ομάδας μάθησης είναι κεντρικό στο πρόγραμμα. Το μεγαλύτερο μέρος της μάθησης τον πρώτο χρόνο στο Wharton λαμβάνει χώρα σε μια ομάδα έξι διαφορετικών ατόμων – μια εμπειρία μοντέλου για το σχηματισμό ομάδας και την αποτελεσματική ομαδική εργασία. Για να διασφαλιστεί ότι οι εγκεκριμένοι υποψήφιοι μπορούν να συνεισφέρουν στις ομάδες τους και στην τάξη γενικότερα, η αξιολόγηση των ακόλουθων χαρακτηριστικών κατά τη διάρκεια του TBD καθίσταται κρίσιμη για την επιτροπή αποδοχής:

 • Στυλ επικοινωνίας
 • Επίπεδο δέσμευσης
 • Ηγετικές ικανότητες
 • Διαδικασία λήψης αποφάσεων

Από το 2020, το TBD έχει προσαρμοστεί αποτελεσματικά σε ένα εικονικό περιβάλλον. Δείτε τι μπορείτε να περιμένετε σε εικονική μορφή:

 • Θα λάβετε πρόσκληση για συνέντευξη μέσω email.
 • Αναμένεται να επιβεβαιώσετε μια ημερομηνία για τη συνέντευξη και στη συνέχεια θα λάβετε την προτροπή ερώτησης/συζήτησης.
 • Την ημέρα της συνέντευξης, γίνεστε δεκτοί σε μια συνάντηση Zoom 15-20 λεπτά πριν από την πραγματική συζήτηση.
 • Την καθορισμένη ώρα, ο οικοδεσπότης ξεκινά τη διαδικασία και καθορίζει τη σειρά με την οποία οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν το βήμα του ενός λεπτού.
 • Οι συμμετέχοντες συζητούν πιθανές λύσεις και τις παρουσιάζουν.
 • Ο οικοδεσπότης μπαίνει ξανά στην αίθουσα στα 35 λεπτά και όλοι σπάνε για τη συνέντευξή τους ένας προς έναν.

Ποιος διεξάγει το Wharton TBD και συνέντευξη;

Το TBD και η συνέντευξη διεξάγονται από ένα μέλος της επιτροπής εισδοχής ή από Υπότροφοι εισαγωγής. Ο Γουόρτον προσλαμβάνει 45-55 δευτεροετείς φοιτητές ως Υπότροφοι Εισαγωγής βάσει αίτησης, ακαδημαϊκής θέσης, αρχείου παρακολούθησης και συνέντευξης. Όλοι οι Συνεργάτες εκπαιδεύονται ώστε να διεξάγουν αποτελεσματικά την Ομαδική Συζήτηση.

Για να σας προετοιμάσει για μια σίγουρη και επιτυχημένη εμπειρία συνέντευξης, το The Red Pen προσφέρει μια προσομοίωση ομαδικής συζήτησης διάρκειας 30 λεπτών, παρόμοια με το μοναδικό στυλ συνέντευξης του Wharton. Μάθετε περισσότερα εδώ

Πώς μπορώ να πάρω το Wharton TBD;

1) Το γήπεδο: Δεδομένου ότι θα υπάρχουν έως και πέντε άλλοι υποψήφιοι με μοναδικές προοπτικές στην προτροπή, δεν υπάρχει δυνατός τρόπος να προβλέψετε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ομαδική συζήτηση. Ωστόσο, έχετε τον έλεγχο του γηπέδου σας και θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι από την αρχή.

Ακολουθούν πέντε βασικά βήματα για να προετοιμαστείτε για το TBD:

 • Εξοικειωθείτε με την προτροπή
 • Όπως ένας σύμβουλος διαχείρισης, ξεκινήστε με μια λύση στο μυαλό: Στην καθομιλουμένη, μια προσέγγιση που βασίζεται σε υποθέσεις θα σας βοηθήσει να φτάσετε σε μια καλή λύση πιο γρήγορα.
 • Ερευνήστε την προτεινόμενη λύση στο διαδίκτυο: Εάν η έρευνά σας επικυρώνει τη σκέψη σας, απευθυνθείτε σε αποφοίτους με τους οποίους έχετε μιλήσει (μιλούσατε με αποφοίτους του Wharton, σωστά;) για να βελτιώσετε περαιτέρω τη λύση σας.
 • Εναλλακτικές λύσεις: Εάν η εργασία σας δεν υποστηρίζει τη λύση σας, αναπτύξτε μια άλλη λύση.
 • Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση: Το βήμα σας πρέπει να είναι ακριβώς ένα λεπτό και αν και χρονικά περιορισμένο, δεν πρέπει να βιαστείτε. Το κοινό σας θα πρέπει να σας καταλαβαίνει εύκολα.

Μετά από όλα τα γήπεδα, εναπόκειται στην ομάδα να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει. Εδώ, είναι καλή ιδέα να αναλάβετε το προβάδισμα και να ζητήσετε από εθελοντές να αναλάβουν διαφορετικούς ρόλους – να κρατούν χρόνο, να παρουσιάζουν τον τόνο στο τέλος της συζήτησης και να ενεργούν ως κρατητές σημειώσεων.

2) Η συζήτηση:

 • Κάντε την έρευνά σας: Με προηγούμενη πρόσβαση στο μήνυμα προτροπής, θα πρέπει να έχετε κάνει την εργασία σας και να έχετε αρκετά δεδομένα για να υποστηρίξετε τις ιδέες σας και να συμβάλετε στη συζήτηση συνολικά.
 • Δημιουργήστε ένα ουσιαστικό βήμα: Χρησιμοποιήστε τον χρόνο που διατίθεται για να παρουσιάσετε τις ιδέες σας με δομημένο τρόπο. Η προσθήκη στοιχείων της έρευνάς σας στο Wharton και του τρόπου με τον οποίο οι ιδέες σας θα ωφελήσουν το σχολείο (με βάση το θέμα που έχει ανατεθεί) είναι ένα συν.
 • Χρόνος σεβασμού: Είτε πρόκειται για τον λόγο σας είτε για αντεπιχείρημα, θυμηθείτε ότι αφιερώνετε χρόνο από μια καθορισμένη περίοδο που διατίθεται στην ομάδα.
 • Ελάτε με ανοιχτό μυαλό: Παραμείνετε δεκτικοί στις ιδέες που φέρνουν άλλοι υποψήφιοι με τα γήπεδά τους.
 • Να είστε πειστικοί: Διατηρήστε μια πειστική αλλά συνεργατική προσέγγιση.
 • Παραμείνετε αφοσιωμένοι στη διαδικασία: Μην ξεθωριάζετε στο παρασκήνιο μετά το αρχικό σας βήμα. Ακούστε ενεργά τους άλλους και βασιστείτε στις ιδέες τους.
 • Συμπεριλάβετε όλους στη συζήτηση: Εάν μερικοί συμμετέχοντες δυσκολεύονται να συνεισφέρουν τις απόψεις τους, φροντίστε να τους συμπεριλάβετε στη συζήτηση.
 • Να είστε άνετα να σπρώχνετε προς τα πίσω: Πάρτε την πρωτοβουλία να ζητήσετε από την ομάδα να επικεντρωθεί εκ νέου στην προτροπή εάν παρεκκλίνουν από την πορεία τους. Εναλλακτικά, η ομάδα θα μπορούσε να τελειώσει ο χρόνος χωρίς να διαφαίνεται κανένα συμπέρασμα. Εδώ, μπορείτε με σεβασμό να επαναφέρετε τους πάντες στην τροχιά.
 • Προχωρήστε τη συνομιλία προς τα εμπρός: Αντί να κολλάτε στο να κάνετε το «σωστό» σημείο, εστιάστε στο να μετακινήσετε τη ροή των ιδεών προς ένα συμπέρασμα σύμφωνα με τον στόχο της συζήτησης.

Πρέπει να αποφύγετε:

 • Έρχεται αργά: Συμμετάσχετε στην κλήση τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από τον καθορισμένο χρόνο. Θα εκπλαγείτε από δυσκολίες της τελευταίας στιγμής, όπως ο λογαριασμός σας Zoom που δεν είναι έτοιμος.
 • Εμφάνιση αντιεπαγγελματική: Κάντε μια καλή πρώτη εντύπωση ντυθείτε με επαγγελματική ενδυμασία. Κλειδώστε το δωμάτιό σας και ενημερώστε όλους στο σπίτι ότι δεν πρόκειται να ενοχληθείτε για την επόμενη ώρα περίπου. Το φόντο θα πρέπει να είναι επαγγελματικό, το πρόσωπό σας πρέπει να είναι πάντα ευδιάκριτο και το όνομά σας θα πρέπει να είναι καθαρά ορατό στους άλλους συμμετέχοντες.
 • Παρέχοντας περιττές λεπτομέρειες στην προβολή σας: Μη χάνετε χρόνο μιλώντας για την εργασιακή σας εμπειρία ή την εταιρεία στην οποία εργάζεστε αυτήν τη στιγμή.
 • Κυριαρχεί στη συζήτηση: Ενώ παίρνετε την πρωτοβουλία και παρουσιάζετε τις ιδέες σας, προσέξτε να δίνετε αρκετό χρόνο και στους άλλους.
 • Διάλογοι αντί για ομαδικές συνομιλίες: Επιτρέψτε σε τουλάχιστον δύο άλλους συμμετέχοντες να μιλήσουν μετά από εσάς προτού επιστρέψετε στη μάχη, αποφεύγοντας έτσι τον πειρασμό να υπερασπιστείτε την προοπτική σας και να σταματήσετε τη συζήτηση.
 • Βασιζόμενοι στην άποψη της «πλειοψηφίας»: Η συζήτηση δεν εξαρτάται από την ψηφοφορία της ομάδας για ένα δημοφιλές αποτέλεσμα, αλλά μάλλον από τη δημιουργία μιας ολιστικής λύσης που να λαμβάνει υπόψη διαφορετικές προοπτικές.
 • Προσβλητικές δηλώσεις: Η συζήτηση πρέπει να παραμείνει επαγγελματική καθ‘ όλη τη διάρκεια.
 • Εμφάνιση αρνητικής συμπεριφοράς: Η συζήτηση δεν πρέπει να αναδεικνύει τίποτα άλλο παρά τη θετική σας στάση. Αποφύγετε τα αρνητικά όπως ο εκτροχιασμός σε μια διαφωνία ένας προς έναν ή η εμφάνιση κλειστής γλώσσας του σώματος.

3) Η συνέντευξη ένας προς έναν: Μετά τη συζήτηση, ο οικοδεσπότης θα πραγματοποιήσει σύντομες, κατ‘ ιδίαν συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες. Αυτή η συνέντευξη συνήθως διαρκεί δέκα λεπτά. Επομένως, εάν είστε τελευταίοι, προετοιμαστείτε για χρόνο αναμονής 60 λεπτών. Όπως και η προτροπή, η ερώτηση που τίθεται στη συνέντευξη ποικίλλει κάθε χρόνο, αλλά παραμένει η ίδια για όλους τους αιτούντες σε έναν κύκλο. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του κύκλου 2020-21, ο Wharton είχε μόνο μία ερώτηση για τους αιτούντες: „Γιατί Wharton;“

Και πάλι, ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη ένας προς έναν είναι να κάνετε την έρευνά σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς ποιοι πόροι θα ταιριάζουν καλύτερα σε συγκεκριμένες πτυχές των στόχων σας. Φροντίστε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανώνονται από την επιτροπή εισδοχής, να μελετήσετε τις νέες πρωτοβουλίες στον ιστότοπο του Wharton και να μιλήσετε με όσους περισσότερους αποφοίτους μπορείτε για να δημιουργήσετε μια αυθεντική απάντηση που αντικατοπτρίζει καλύτερα την ατομικότητά σας.

Το Wharton TBD, αν και αυστηρό, αντιγράφει πιστά το συνεργατικό περιβάλλον μιας τάξης του Wharton. Είναι βέβαιο ότι θα κερδίσετε το TBD εάν η έρευνά σας αντικατοπτρίζει μια βαθιά κατανόηση του σχολείου και είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε διαφορετικές προοπτικές κατά τη διάρκεια της συνομιλίας.

Το Red Pen προσφέρει μια ρεαλιστική προσομοίωση της συζήτησης με βάση την ομάδα του Wharton. Κάντε κλικ εδώ για να αποκτήσετε πρόσβαση στους επτά διαδικτυακούς πόρους που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να ερευνήσετε το Wharton. Επικοινωνήστε μαζί μας εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην επόμενη προσομοίωση μας ή επικοινωνήστε μαζί μας για μια εισαγωγική συνεδρία σήμερα!