Πώς να γράψετε τα δοκίμια Stanford GSB: Ανάλυση, Παραδείγματα και Στρατηγικές που Λειτουργούν

Πώς να γράψετε τα δοκίμια Stanford GSB: Ανάλυση, Παραδείγματα και Στρατηγικές που Λειτουργούν

Juni 27, 2022 0 Von admin

ο Stanford Graduate School of Business (GSB) αναζητά υποψηφίους με φιλοδοξία, αυτοπεποίθηση και ενσυναίσθηση για να οπτικοποιήσει αποτελέσματα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα και αλλάζουν τον κόσμο. Ρωτήστε τον εαυτό σας:

 • Αντιπροσωπεύονται καλά αυτά τα χαρακτηριστικά στην αίτησή σας;
 • Πώς έχετε επηρεάσει τις κοινότητες ή ακόμα και τις χώρες;
 • Τα ενδιαφέροντά σας και η πορεία της καριέρας σας καταδεικνύουν την πνευματική σας περιέργεια;
 • Το βιογραφικό σας αντικατοπτρίζει τις αποδεδειγμένες ηγετικές σας ιδιότητες (είτε μέσω της ηγεσίας μιας ομάδας είτε μέσω της παροχής αποτελεσμάτων για οργανισμούς);
 • Οι προσωπικές σας ιδιότητες και τα επιτεύγματά σας λάμπουν κατά τη διάρκεια των διαφορετικών δεσμεύσεών σας με άλλα άτομα και την κοινωνία;

Κατά την υποβολή της αίτησης, πρέπει να μιλήσετε για περιπτώσεις όπου σταθήκατε στις αξίες σας, δείξατε ικανότητα στο χτίσιμο συνδέσεων και κάνατε μόνιμο αντίκτυπο.

Ανάλυση Δοκιμίου Stanford Graduate School of Business (GSB).

Ένα κρίσιμο μέρος της διαδικασίας αίτησης. Το Stanford GSB ορίζει ξεκάθαρα τι περιμένει από εσάς δοκίμια. Η ενότητα των δοκιμίων της σελίδας εφαρμογής ξεκινά με μια σαφή δήλωση αποστολής – «Τα δοκίμια μας βοηθούν να μάθουμε ποιοι είστε και όχι μόνο τι έχετε κάνει».

Η σημερινή διευθύντρια εισδοχής του Stanford GSB Kirsten Moss είπε κάποτε: «Το μόνο κοινό λάθος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν αφιερώνω χρόνο για να διαβάσω την καθοδήγηση που προσφέρουμε στον ιστότοπό μας και στην εφαρμογή».

Το Red Pen προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην ανταγωνιστική διαδικασία αίτησης MBA. Μάθετε περισσότερα εδώ

Πώς να αντιμετωπίσετε τα δοκίμια MBA του Stanford GSB

Δοκίμιο Προτάσεις – Δοκίμιο Α

«Τι έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα και γιατί;» (Προτεινόμενο μέγιστο όριο λέξεων – 650 λέξεις)

Το δοκίμιο Α είναι μια πρόκληση γιατί είναι ανοιχτού τύπου. Σε αντίθεση με άλλα σχολεία, δεν αναμένεται να μιλήσετε για το τι θα συνεισφέρετε στο σχολείο ή γιατί θέλετε να ακολουθήσετε ένα MBA. Σε μια συνέντευξηη Kirsten Moss είπε ότι το Δοκίμιο Α «…είναι η καλύτερη εργασία που θα μπορούσαμε να δώσουμε ποτέ, καθώς θα σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε την τροχιά σας από αυτή τη στιγμή προς τα εμπρός».

Συμβουλές για τον καταιγισμό ιδεών για το δοκίμιο:

1) Σκεφτείτε βαθιά: Τζον Ντιούι, ο Αμερικανός φιλόσοφος και μεταρρυθμιστής της εκπαίδευσης, είπε, «Δεν μαθαίνουμε από την εμπειρία. μαθαίνουμε από τον προβληματισμό πάνω στην εμπειρία». Η συγγραφή αυτού του δοκιμίου απαιτεί συνεπή και προσεκτικό προβληματισμό. Μια εξαιρετική συνήθεια για την προώθηση του βαθύ στοχασμού είναι να διατηρείτε ένα ημερολόγιο όπου σημειώνετε σημαντικά γεγονότα, συμπεριφορές και αξίες που έχουν επηρεάσει τη ζωή σας. Ξεκινήστε τη διαδικασία του στοχασμού σκεπτόμενοι θετικές και αρνητικές εμπειρίες στη ζωή σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας:

 • Πώς ήταν να ζεις αυτή την εμπειρία;
 • Σας άφησε αντίκτυπο;
 • Πήρατε κάποιο μάθημα που θα σας μείνει για μια ζωή;
 • Είχε ως αποτέλεσμα μια αλλαγή προοπτικής για εσάς;
 • Σκεφτείτε τους ανθρώπους που εμπλέκονται – πώς έχει εξελιχθεί η σχέση σας μαζί τους;
 • Τι αντίκτυπο άφησαν σε εσάς και το αντίστροφο;

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε βιώσει μια κομβική στιγμή ως παιδί με το θάνατο ενός αγαπημένου παππού και γιαγιάς. Αν και ένα τέτοιο περιστατικό είναι βέβαιο ότι θα έχει συναισθηματικό αντίκτυπο, μπορεί επίσης να σας έκανε να αναλογιστείτε τον χρόνο που περάσατε με το άτομο και πώς πήρατε σημαντικά μαθήματα ζωής που διαμόρφωσαν την προοπτική σας και τις βασικές σας πεποιθήσεις, επηρεάζοντας έτσι τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με και να ερμηνεύσετε τον κόσμο γύρω σας.

Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου εστιασμένου αυτοστοχασμού, προσδιορίστε προσεκτικά τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Εάν δεν έχετε ασχοληθεί με τον αυτοστοχασμό για λίγο τώρα – ποτέ δεν είναι αργά. Η λήψη λεπτομερών σημειώσεων του ταξιδιού σας θα οδηγήσει στην εμφάνιση προτύπων συμπεριφοράς και αξιών που καθοδηγούν τις ενέργειες και τις αλληλεπιδράσεις σας. Τώρα έχετε τα δομικά στοιχεία του δοκιμίου σας.

2) Γράψε από καρδιάς: Τώρα που έχετε τα βασικά στοιχεία για να περιγράψετε τι έχει σημασία για εσάς – βάλτε το στυλό σε χαρτί. Η συμβουλή της επιτροπής εισδοχής του Stanford GSB είναι να γράφεις από καρδιάς, πράγμα που σημαίνει απλώς ότι πρέπει να είσαι προσωπικός. Ο αυτοστοχασμός σας έχει δείξει ποιες αξίες αγαπάτε και τι έχει σημασία για εσάς. Τώρα σκεφτείτε πώς σας έχει διαμορφώσει και σας βοήθησε να εξελιχθείτε προσωπικά. Κοινοποιήστε αυτό για το οποίο σας αρέσει μέσα από παραδείγματα και εμπειρίες και χρησιμοποιήστε τα για να δείξετε την προσωπικότητά σας στον αναγνώστη. Δίνοντας κατεύθυνση στις σκέψεις σας, θα είστε σε θέση να γράψετε από την καρδιά σας με τρόπο που να δίνει στο δοκίμιό σας ουσία και σαφή εστίαση στο μέλλον.

3) Προσδιορίστε τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς και πείτε τους γιατί: Σκεφτείτε πέρα ​​από τις συμβουλές της επιτροπής εισδοχής εδώ. Τώρα που έχετε εντοπίσει τι έχει μεγαλύτερη σημασία, είστε έτοιμοι να γράψετε από καρδιάς. Αλλά, μην εστιάσετε απλώς στο να ΠΕΙΤΕ στον αναγνώστη «γιατί». Αντίθετα, ΔΕΙΞΤΕ τους γιατί σας ενδιαφέρει το θέμα του δοκιμίου σας. Αντί να δηλώνετε ότι αξιολογείτε τις καταστάσεις επιστημονικά, θα εξυπηρετηθείτε καλύτερα παρέχοντας ένα παράδειγμα για το πώς διαλύσατε το ποδήλατό σας ως παιδί, φτιάξατε απλά περισκόπια στο σχολείο και βρήκατε λύσεις σε ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι συνομήλικοί σας, αναλύοντας τα διάφορα στοιχεία του προβλήματος. Η δημιουργία της αφήγησής σας προσθέτει επίπεδα στην ιστορία με πολλά παραδείγματα που καταδεικνύουν την εξέλιξη ενός βασικού μέρους της προσωπικότητάς σας. Παραδείγματα από τη ζωή σας θα φέρουν απέραντο βάθος σε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς και θα κάνουν τους ισχυρισμούς σας πιο προσωπικούς και αποχρώσεις.

Προτεινόμενη δομή δοκιμίου με διαχωρισμό πλήθους λέξεων:

Για αυτό το δοκίμιο, το να δηλώσετε τι έχει σημασία για εσάς θα πρέπει να είναι περίπου 50 λέξεις. Για να υποστηρίξετε τον ισχυρισμό σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπόλοιπη καταμέτρηση λέξεων για να δώσετε παραδείγματα από τις εμπειρίες της ζωής σας. Αυτός είναι άφθονος χώρος για να δείξετε μια εξέλιξη της σκέψης σας με δύο ή τρία κρίσιμα παραδείγματα. Χρησιμοποιήστε 50 λέξεις στα συμπεράσματά σας για να υποδείξετε πώς βλέπετε το θέμα να παίζει για εσάς στο μέλλον.

Το Red Pen προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην ανταγωνιστική διαδικασία αίτησης MBA. Μάθετε περισσότερα εδώ

Δοκίμιο Προτάσεις – Δοκίμιο Β

«Γιατί Στάνφορντ;» (Προτεινόμενο μέγιστο όριο λέξεων – 400 λέξεις)

Συμβουλές για τον καταιγισμό ιδεών για το δοκίμιο:

1) Περιγράψτε τις φιλοδοξίες σας: Σε αυτό το σημείο, το Stanford GSB σας γνωρίζει από το Δοκίμιο Α. τώρα θέλουν να μάθουν το όραμά σου για το «μέλλον εσύ». Στο Δοκίμιο Β, μιλήστε για τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. ποια είναι η καριέρα των ονείρων σου; Θα πρέπει να υπάρχει μια φυσική εξέλιξη από το βασικό σύστημα αξιών που περιγράψατε στο Δοκίμιο Α στις φιλοδοξίες σας μετά το MBA και γιατί το σχολείο παίζει αναπόσπαστο ρόλο σε αυτό το ταξίδι. Εξετάστε τις φιλοδοξίες σας από το φακό του αντίκτυπου που θέλετε να δημιουργήσετε. Με λίγα λόγια – να είστε φιλόδοξοι! Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε μιλήσει για το πώς η εξάλειψη της φτώχειας είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς στο δοκίμιο Α. Στο δοκίμιο Β, θα πρέπει να βασιστείτε σε αυτή τη σκέψη για να δώσετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τον αντίκτυπο που θέλετε να έχετε – βρίσκοντας μια λύση που παρέχει απασχόληση προς την [X] εκατομμυρίων ανθρώπων στην ινδική υποήπειρο και επηρεάζει το ΑΕΠ της χώρας από [X] τοις εκατό.

2) Δηλώστε πώς η εμπειρία του Stanford GSB θα σας βοηθήσει να τα συνειδητοποιήσετε: Για να απαντήσετε σε αυτό το μέρος του δοκιμίου, ερευνήστε το σχολείο για να περιορίσετε τι είναι, για εσάς, το πιο συναρπαστικό για την εμπειρία του GSB. Για παράδειγμα, η έρευνα για το πρόγραμμα SEED μπορεί να ενημερώσει τη φιλοδοξία σας να συμμετάσχετε και να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις για το όραμά σας για τον αντίκτυπό σας με το δικό σας μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό ταξίδι. Μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να έχετε υπόψη κατά την έρευνα για το σχολείο είναι:

 • Ποια είναι η δομή του προγράμματος σπουδών; τι σε ενθουσιάζει σε αυτό;
 • Ποιες συγκεκριμένες τάξεις σας ελκύουν και πώς συνδέονται με τις φιλοδοξίες σας;
 • Συμμετέχει το σχολείο σε ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα ενδιαφέροντός σας;
 • Ποιες άλλες δραστηριότητες/λέσχες προσφέρει το σχολείο που σας ενδιαφέρουν;
 • Τι είπαν οι απόφοιτοι για την εμπειρία τους στο Stanford GSB;

Εάν κάνετε αίτηση τόσο για το πρόγραμμα MBA του Στάνφορντ όσο και για το πρόγραμμα MSx (μάστερ 1 έτους), χρησιμοποιήστε το Δοκίμιο Β για να αντιμετωπίσετε τα ενδιαφέροντά σας.

Προτεινόμενη δομή δοκιμίου με διαχωρισμό πλήθους λέξεων:

Χρησιμοποιήστε περίπου 100-150 λέξεις για να περιγράψετε τη φιλοδοξία σας για το μέλλον και τις υπόλοιπες διαθέσιμες λέξεις για να περιγράψετε συγκεκριμένους πόρους στο Stanford GSB που σχετίζονται με συγκεκριμένα στοιχεία του ταξιδιού σας μετά το MBA.

Τέλος, χρησιμοποιήστε την ενότητα Πρόσθετες πληροφορίες της εφαρμογής ή τα τρία προαιρετικά δοκίμια για να:

 1. Εξηγήστε ελαφρυντικές περιστάσεις επηρεάζουν την ακαδημαϊκή ή την εργασιακή απόδοση
 2. Επέκταση της ακαδημαϊκής εμπειρίας (π.χ. ανεξάρτητη έρευνα) που δεν σημειώνεται αλλού
 3. Δώστε στην επιτροπή εισδοχής πρόσθετα παραδείγματα επιπτώσεων που δεν μπορούσε να φιλοξενηθεί αλλού.

Μην αναφέρετε αυτά τα στοιχεία στα Δοκίμια Α και Β. Τα δύο δοκίμια πρέπει να σας παρουσιάζουν ως έναν υποψήφιο με επίγνωση του εαυτού σας, πρόθυμο να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας.

Η προσέγγιση που βασίζεται στην ομάδα του Red Pen θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε με νόημα για να παρουσιάσετε ξεκάθαρα την περίπτωσή σας στην επιτροπή εισδοχής του Stanford GSB. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για να ξεκινήσετε το ταξίδι εισδοχής MBA.