Ποιες είναι οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για προπτυχιακές σπουδές;

Ποιες είναι οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για προπτυχιακές σπουδές;

September 19, 2022 0 Von admin

Το τέλος της χρονιάς συνήθως αντιμετωπίζεται με πολύ άγχος για τους υποψήφιους που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει επειδή το τελευταίο τρίμηνο του έτους σηματοδοτεί προθεσμίες αιτήσεων για προπτυχιακά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Επομένως, είτε υποβάλλετε αίτηση στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά ή στη Σιγκαπούρη, ήρθε η ώρα να συγκεντρώσετε την αίτησή σας.

Προθεσμίες αιτήσεων στις ΗΠΑ

Εάν κάνετε αίτηση στις ΗΠΑ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειονότητα των πανεπιστημίων που χρησιμοποιούν την πύλη Common Application έχουν προθεσμίες μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 15 Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι ΗΠΑ προσφέρουν πολλές άλλες ευκαιρίες για να υποβάλετε την αίτησή σας. Αυτοί είναι:

1. Πρόωρη απόφαση:

Ορισμένα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ σάς επιτρέπουν να υποβάλετε αίτηση τον Νοέμβριο μέσω Early Decision ή ED. Εάν κάνετε αίτηση για ΕΔ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε αίτηση μόνο σε ένα πανεπιστήμιο που έχει πολιτική ΕΔ. Οι αποφάσεις των ΕΔ είναι «δεσμευτικές», επομένως, εάν γίνετε δεκτοί, είστε υποχρεωμένοι να παρευρεθείτε. Εάν κάνετε αίτηση για ED, καλό είναι να κατευθύνετε όλη την προσπάθειά σας για να κάνετε αίτηση στο πανεπιστήμιο των «ονείρων» σας. Ωστόσο, η ΕΔ είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και η λήψη θετικής απάντησης είναι δύσκολη. Επομένως, θα πρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε και σε άλλες εφαρμογές.

2. Πρώιμη δράση:

Σύμφωνα με το Early Action (EA), δεν είστε υποχρεωμένοι να παρακολουθήσετε το πανεπιστήμιο, ακόμη και αν γίνετε δεκτοί. Ανάλογα με την πολιτική του πανεπιστημίου, μπορείτε να κάνετε αίτηση είτε σε ένα πανεπιστήμιο EA είτε σε πολλά κολέγια ταυτόχρονα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την πολιτική κάθε πανεπιστημίου πριν επιλέξετε να εφαρμόσετε το EA. Παρόμοια με το ED, οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση στο πανεπιστήμιο των ονείρων τους EA και συνεχίζουν να εργάζονται για τις άλλες αιτήσεις τους.

3. Κυλιόμενες εισαγωγές:

Κυλιόμενες εισαγωγές σημαίνει ότι οι αιτήσεις επανεξέτασης των κολεγίων εξετάζονται με τη σειρά με την οποία παραλαμβάνονται. Δεδομένου ότι το πανεπιστήμιο δεν περιμένει μια «τελική ημερομηνία» για να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης και αποδοχής, θα λάβετε τις αποφάσεις της αίτησης εντός λίγων εβδομάδων από την υποβολή της αίτησης. Όσο νωρίτερα κάνετε αίτηση, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε. Όσοι υποβάλουν αίτηση αργότερα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση γιατί είναι λιγότερες διαθέσιμες θέσεις.

4. Τακτική απόφαση:

Η Τακτική Απόφαση (RD) είναι η γενική ομάδα στην οποία υποβάλλονται οι περισσότερες αιτήσεις. Τα κολέγια ξεκινούν τη διαδικασία αξιολόγησης μόνο αφού λάβουν όλα τα έντυπα. Μόλις ξεκινήσουν οι αναθεωρήσεις, οι αποφάσεις εισδοχής λαμβάνονται γενικά και κοινοποιούνται εντός τριών μηνών μετά τη λήξη της προθεσμίας. Οι αποφάσεις κοινοποιούνται συνήθως στους αιτούντες σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή όλοι οι αιτούντες ειδοποιούνται εντός τριών έως επτά ημερών.

Σημείωση: Οι πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια δεν προσφέρουν ED ή EA.

Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων στις ΗΠΑ:

Γύρος Εφαρμογής Τελική Προθεσμία
Έγκαιρη δράση και έγκαιρη απόφαση 1 έως 15 Νοεμβρίου 2022
Πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια 30 Νοεμβρίου 2022
Κανονική απόφαση/Πρόωρη απόφαση II 1 έως 15 Ιανουαρίου 2023

Προθεσμίες αιτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι υποψήφιοι που σκέφτονται το Ηνωμένο Βασίλειο για τις προπτυχιακές τους σπουδές έχουν μόλις μία ημέρα για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της πύλης της Υπηρεσίας Εισδοχής Πανεπιστημίων και Κολεγίων (UCAS). Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις.

1. Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ (Oxbridge) και τα περισσότερα μαθήματα ιατρικής, οδοντιατρικής και κτηνιατρικής/επιστήμης:

Εάν κάνετε αίτηση στο Oxbridge ή σε οποιαδήποτε από τις άλλες ειδικότητες που αναφέρονται παραπάνω, πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας έως τις 15 Οκτωβρίου. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα μαθήματα απαιτούν συνήθως συγκεκριμένες εισαγωγικές εξετάσεις και συνεντεύξεις.

Άλλα μαθήματα:

Για τα περισσότερα άλλα μαθήματα, πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας έως τις 25 Ιανουαρίου.

Γύρος Εφαρμογής Τελική Προθεσμία
Oxbridge, ιατρική, κτηνιατρική, οδοντιατρική 15 Οκτωβρίου 2022
Πλειοψηφικά μαθήματα 25 Ιανουαρίου 2023

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων στον Καναδά:

Στον Καναδά, οι προθεσμίες είναι συγκεκριμένες για το κολέγιο. Τα περισσότερα από αυτά απαιτούν να υποβάλετε την αίτησή σας μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, τα περισσότερα καναδικά πανεπιστήμια δεν προσφέρουν προθεσμίες πρόωρης υποβολής.

Πανεπιστήμιο Τελική Προθεσμία
Πανεπιστήμιο του Τορόντο – Πρόωρη εξέταση 7 Νοεμβρίου 2022
Πανεπιστήμια OUAC (τα περισσότερα μαθήματα) 12 Ιανουαρίου 2023
Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας 15 Ιανουαρίου 2023

Προθεσμίες αιτήσεων στη Σιγκαπούρη:

Οι προθεσμίες για τα πανεπιστήμια της Σιγκαπούρης διαφέρουν ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών που έχετε σπουδάσει στο γυμνάσιο και στο πανεπιστήμιο.

Πανεπιστήμιο Τελική Προθεσμία
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang (IBDP, A Levels, Indian Boards) 21 Φεβρουαρίου 2023

Εάν κάνετε αίτηση σε ένα προπτυχιακό πρόγραμμα και ανησυχείτε για τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, κλείστε μια κατ‘ ιδίαν συνάντηση με τους ειδικούς συμβούλους μας. Θα κατανοήσουν τις μοναδικές απαιτήσεις σας και θα σας βοηθήσουν να χρονομετρήσετε τις αιτήσεις σας. Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας.