Μη χάσετε την ευκαιρία να βοηθήσετε στη διαμόρφωση του μελλοντικού South Bank.

Μη χάσετε την ευκαιρία να βοηθήσετε στη διαμόρφωση του μελλοντικού South Bank.

Januar 28, 2023 0 Von admin

Νότια όχθη είναι μια μόνιμη κληρονομιά της Expo ’88. Τώρα, 30 χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Μπρίσμπεϊν και South Bank Corporation (SBC) κυκλοφόρησε ένα όραμα για το μέλλον για να εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινότητας.

Πρόσφατα, Τιμ Κουίνδιευθυντής του SBC, πρώην Δήμαρχος, κάτοικος του West End και μέλος της Kurilpa Futures διευκόλυνε μια συνάντηση τριών τοπικών κοινοτικών οργανώσεων, Kurilpa Futures, West End Community Association και West End Community House (WECH), με το Ρυθμιστικό σχέδιο South Bank ομάδα..

West End Community Association (WECA) Η Πρόεδρος, Seleanah More, δήλωσε ότι χαιρετίζει την ενημέρωση από το SBC για να κατανοήσει τις πιέσεις για επανασχεδιασμό, όπως η αύξηση και η αλλαγή δημογραφικών στοιχείων (51.000 έως το 2040), οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η γήρανση των περιουσιακών στοιχείων.

Η συνάντηση παρείχε τη βάση για συνεχή επικοινωνία και σχέσεις για τις ομάδες ντόπιων και την Southbank Corporation για περαιτέρω συνεισφορά στο Master Plan, είπε η κα More, αλλά απαιτούνται περαιτέρω συνομιλίες.

«Υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες σχεδιαστικές έννοιες, όπως η επέκταση του χώρου παιχνιδιού, η αυξημένη σύνδεση με την άκρη του ποταμού, η αποφυγή σύγκρουσης πεζών και οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων/σκούτερ), οι αναβαθμίσεις στην Grey Street που δίνουν προτεραιότητα σε όλη την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου και βελτιωμένες διαδρομές ενεργών μεταφορών και πρασίνισμα των δρόμων στο West End».

«Η WECA αναζητά δέσμευση να διατηρήσει την ώριμη βλάστηση, την ελαχιστοποίηση της αντοχής, τον ανθεκτικό (πλημμυρικό) σχεδιασμό και τα όρια στην εμπορική ανάπτυξη για να διατηρήσει το South Bank πιστό στον αρχικό του σκοπό ως πράσινο ανοιχτό χώρο για όλους τους ανθρώπους».

Η κ. More είπε ότι η WECA είναι ικανοποιημένη που η διαβούλευση για το Σχέδιο Ρυθμιστικού Σχεδίου παρατάθηκε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσει να γίνει ενδελεχής εξέταση του εγγράφου από την κοινότητα.


Ο Tim Quinn συζητά τη συνάντηση και τις απαντήσεις στο όραμα του Master Plan παρακάτω.


Τιμ, μπορείς να περιγράψεις την ιστορία του Master Plan, πότε ξεκίνησε και ποιοι ήταν οι οδηγοί;

Το προσχέδιο προετοιμάζεται εδώ και αρκετά χρόνια. Έχουν ήδη γίνει μερικοί πολύ σημαντικοί πρώιμοι γύροι δέσμευσης με την κοινότητα.

Η South Bank είναι πλέον 30 ετών με το τελευταίο master plan που εκπονήθηκε πριν από 20 χρόνια. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στην πόλη, ιδιαίτερα στο περιβάλλον του South Bank στο South Brisbane. Είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος από αυτό που ήταν όταν ολοκληρώθηκε το τελευταίο γενικό σχέδιο.

Ο κύριος σχεδιασμός είναι μια καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά, σε αυτήν την περίπτωση, περίπου 30 χρόνια και να δούμε σε τι πρέπει να επικεντρωθούμε στο μέλλον. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα έχουν βγει έντονα. Πολύ σημαντικό, ευκαιρίες για αύξηση των χώρων πρασίνου, αντιμετώπιση θεμάτων βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της θερμότητας και μεγιστοποίησης των δυνατοτήτων σκιάς. Επίσης, φυσικά, οι πλημμύρες είναι πάντα ένα θέμα στο South Brisbane.

Στο σχέδιο δίνεται έμφαση στο ότι η South Bank είναι ένα σημαντικό μέρος για όλους τους ανθρώπους της κοινότητας. Πολύ σημαντικό τα τελευταία χρόνια, το South Bank έχει αναγνωρίσει πιο ξεκάθαρα την ιστορία, τον πολιτισμό και την παρουσία των ανθρώπων των Πρώτων Εθνών.

Υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες καθώς η υποδομή πρέπει να αντικατασταθεί με την πάροδο του χρόνου, για να ληφθούν υπόψη αυτά τα στοιχεία, μεγαλύτερος χώρος πρασίνου, μεγαλύτερη βιωσιμότητα και ένα μέρος που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των ανθρώπων της κοινότητας. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά θέματα που παρουσιάζονται στο Master Plan.

Γνωρίζω ότι χαίρεστε ιδιαίτερα που υπάρχει ένα σχέδιο για την αύξηση των χώρων πρασίνου στην Grey Street.

Οι δύο κύριες διαδρομές κυκλοφορίας μέσω του South Brisbane έχουν σχεδιαστεί για να είναι το δίστιχο των οδών Merivale και Cordelia, αλλά ως φαρδύς δρόμος, η Grey Street συνέχισε να έχει περιττά υψηλά επίπεδα κίνησης, που ταιριάζει καλύτερα σε αυτούς τους άλλους δύο δρόμους. Έτσι, υπάρχει μια ευκαιρία να αλλάξετε τη φύση της Grey Street για να επιβραδύνετε μέρος της κυκλοφορίας και να χρησιμοποιήσετε τον χώρο που έχει ελευθερωθεί τόσο για ποδήλατα όσο και για περισσότερο ανοιχτό χώρο.

Αυτό για τα ποδήλατα είναι σημαντικό, γιατί τώρα, όπως όλοι γνωρίζουν, υπάρχει κάποια σύγκρουση μεταξύ πεζών και ποδηλατών κατά μήκος του παραποτάμιου Boardwalk. Αν υπήρχαν κάποιες ευκαιρίες για ποδήλατο στην Grey Street, θα ήταν σίγουρα μια καλύτερη επιλογή διαδρομής για άτομα που είναι ποδηλάτες επιβατών να μπουν στην πόλη ή σε άλλα μέρη όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τι γίνεται με τις προτεινόμενες αλλαγές στον παραλιακό δρόμο, μετακινώντας τον πίσω από το μέτωπο του ποταμού;

Νομίζω ότι μερικές από τις ιδέες για το μέλλον του Promenade είναι πολύ σημαντικές. Ένα από τα πράγματα σχετικά με το τρέχον Master Plan είναι ότι τα άκρα ή τα άκρα της περιοχής της Νότιας Όχθης θεωρούνται κάπως αφιλόξενα και δεν συνδέονται καλά με ορισμένες από τις γύρω περιοχές. Για παράδειγμα, πιστεύεται ότι το Πολιτιστικό Προαύλιο και η πρόσβαση στη γέφυρα Victoria θα μπορούσαν να είναι ένας πολύ πιο φιλόξενος και πιο χρήσιμος χώρος από ό,τι είναι σήμερα.

Στο νότιο άκρο οι συνδέσεις από τη Νότια Όχθη με τους γκρεμούς Kangaroo Point χρειάζονται βελτίωση. Δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση απέναντι από την αποβάθρα στο Ναυτικό Μουσείο. Υπάρχει ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για ποδηλάτες και πεζούς και μάλιστα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν την οδό Σιδώνος.

Επομένως, αυτά τα δύο άκρα χρειάζονται σημαντική βελτίωση, και αυτό έχει ληφθεί υπόψη στο τελευταίο προσχέδιο γενικού σχεδίου.

Το Promenade όπως όλες οι υποδομές έχει μια ορισμένη διάρκεια ζωής. Και το Προσχέδιο Ρυθμιστικού Σχεδίου υποδεικνύει ότι όταν έχει συμπληρωθεί αυτή η διάρκεια ζωής, θα πρέπει να υπάρχει η ευκαιρία να μετακινηθεί πιο πίσω από την άκρη του ποταμού. Αυτό θα είχε μερικά ευεργετικά χαρακτηριστικά. Το ένα θα ήταν ότι θα επέτρεπε στον χώρο πρασίνου γκαζόν να κατέβει ακριβώς στην άκρη του ποταμού. Όπως συνέβη, για παράδειγμα, στο κομμάτι του πρασίνου που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 10 χρόνια, μέχρι τη Γέφυρα Καλής Θέλησης τώρα ένας πολύ καλά χρησιμοποιημένος, πολυαγαπημένος γκαζόν πρασίνου που κατεβαίνει ακριβώς μέχρι την άκρη του νερού. Έτσι, εάν ο παραλιακός δρόμος μετακινούνταν δίπλα στο ποτάμι με πιο καμπύλο και όχι γραμμικό τρόπο, θα άνοιγε αυτές τις ευκαιρίες για χώρο πρασίνου στην άκρη του ποταμού. Το άλλο πράγμα βέβαια, είναι ότι αν η Promenade δεν ήταν ακριβώς μέσα στο ποτάμι, θα ήταν καλύτερο τόσο από άποψη συνεχούς ζωής υποδομής, αλλά και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις πλημμύρες.

Πώς θα συνδεθεί το West End με τη South Bank μέσω των οδών Glenelg και Russell;

Η South Bank διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη γύρω κοινότητα και έχει έναν ολοένα αυξανόμενο ρόλο δεδομένης της πολύ σημαντικής αύξησης του πληθυσμού το 4101. Η οδός Russell συνδέεται κατευθείαν με τη Goanna στην καρδιά του West End, ενώ η οδός Glenelg συνδέεται με περισσότερα το τέλος της οδού Vulture. Και τα δύο είναι σημαντικά.

Έχει αποφασιστεί η διάλυση της Piazza. Μπορείτε να μιλήσετε για το σκεπτικό για αυτό;

Ένας σημαντικότερος ρόλος του Master Plan είναι να εξετάσει τη λειτουργία και τη διάρκεια ζωής των στοιχείων της υποδομής τις επόμενες δεκαετίες.

Νομίζω ότι υπήρχε πάντα η άποψη ότι η χωρητικότητα της Piazza είναι είτε πολύ μεγάλη είτε πολύ μικρή. Καθώς πλησιάζει το τέλος της ζωής του, θα υπήρχε η ευκαιρία να αναζητήσετε άλλους πιθανούς, πιο κατάλληλου μεγέθους χώρους συνάντησης και σίγουρα αυτό είναι ένα από τα πολλά πράγματα που εξετάζονται εάν η Piazza αντικατασταθεί.

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση με τις κοινοτικές ομάδες ήταν η απώλεια δέντρων σε ορισμένες περιοχές του South Bank.

Στην πραγματικότητα, θα φυτευτούν πολλά περισσότερα δέντρα καθώς αλλάζει η χρήση ορισμένων τμημάτων της τοποθεσίας. Μπορεί να χάνεται ένας πολύ μικρός αριθμός δέντρων στο Cultural Forecourt, αλλά στο South Bank συνολικά, υπήρξε μια δραματική αύξηση στον αριθμό των δέντρων που φυτεύτηκαν ως μέρος αυτής της κίνησης σε πολύ μεγαλύτερη σκιά. Έτσι, για παράδειγμα, όταν πριν από λίγα χρόνια κατασκευάστηκε το Riverside Green, το υπάρχον τροπικό δάσος επεκτάθηκε με πολύ σημαντική αύξηση της δενδροφύτευσης στην περιοχή. Θα υπάρχουν επίσης περισσότερα δέντρα σε άλλους νέους χώρους πρασίνου που έχουν ανοίξει εντός της περιοχής. Νομίζω ότι ο χώρος πρασίνου στο προσχέδιο γενικού σχεδίου εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά οκτώ έως δέκα τοις εκατό. Μπορεί να υπάρχει απώλεια ενός μικρού αριθμού δέντρων εδώ και εκεί, αλλά αντικαθίστανται συντριπτικά από έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

Η ομάδα και εσείς μιλήσατε για τη Russell Street και την Glenelg Street που συνδέουν το West End με τη South Bank, αλλά συνδέονται επίσης με το Musgrave Park, ένα πολύ σημαντικό σημείο συνάντησης των Πρώτων Εθνών. Πώς διασφαλίζει το Master Plan ότι καλύπτονται οι ανάγκες των First Nations.

Το Musgrave Park και το μεγαλύτερο μέρος της οδού Glenelg βρίσκονται εκτός της περιοχής South Bank Corporation και άρα εκτός του πεδίου εφαρμογής του σχεδίου γενικού σχεδίου, αλλά αυτές οι συνδέσεις έχουν αναγνωριστεί ως σημαντικές για την ενοποίηση και τη σύνδεση της πόλης, καθώς και για τη συμβολή στον τρόπο ζωής του Μπρίσμπεϊν , τον πολιτισμό και την ταυτότητα. Τα τελευταία χρόνια η South Bank έχει καταβάλει πολύ ισχυρότερες προσπάθειες για την αναγνώριση της σημασίας της ιστορίας και του πολιτισμού και της παρουσίας των λαών των Πρώτων Εθνών στην περιοχή ευθύνης της.

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση με τις κοινοτικές ομάδες που εδρεύουν στο West End ήταν ότι βρισκόμαστε ακόμη πολύ στο στάδιο του οράματος με αυτό το γενικό σχέδιο. Ποια είναι τα επόμενα βήματα και πώς μπορούν οι άνθρωποι να συμμετάσχουν στην προβολή των σκέψεών τους;

Το προσχέδιο γενικού σχεδίου είναι τώρα σε δημόσια διαβούλευση. Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός παρέτεινε πρόσφατα την ημερομηνία για δημόσια διαβούλευση έως τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου 2023. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το γενικό σχέδιο είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και θα ενθαρρύνω τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε αυτό και να υποβάλουν τις απόψεις τους στη διεύθυνση https://yoursay.futuresouthbank .com.au.

Με μεγάλη μου χαρά κανόνισα την ειδική ενημέρωση για τις τρεις σημαντικές ομάδες τοπικής κοινότητας, γιατί πιστεύω ότι η διαδικασία δέσμευσης μεταξύ του South Bank και των ομάδων της τοπικής κοινότητας είναι σημαντική και αμοιβαία πολύ επωφελής.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ένα νέο διοικητικό συμβούλιο για το SBC, οπότε ποιοι είναι οι τελικοί λήπτες αποφάσεων για το Master Plan;

Η South Bank βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο τώρα. Η διαδικασία του κύριου σχεδιασμού ξεκίνησε πριν από την απόφαση για το Μπρίσμπεϊν 2032, αλλά οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι προφανώς ένα σημαντικό κομβικό σημείο και κληρονομιά για την πόλη.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση, η ομάδα του γενικού σχεδίου μαζί με το προσωρινό συμβούλιο της εταιρείας θα εξετάσουν όλες τις υποβολές που ελήφθησαν για να προετοιμάσουν το Τελικό Γενικό Σχέδιο για εξέταση από την Κυβέρνηση του Κουίνσλαντ. Το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της Εταιρείας είναι να προετοιμάσει ένα Τελικό Γενικό Σχέδιο στα τέλη του 2023.

Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου επρόκειτο πάντα να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Άρα, πολύ σωστά πάρθηκε η απόφαση για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Με την ευκαιρία αυτή θα είναι ένα συμβούλιο με ενδιάμεση διάρκεια ζωής περίπου ενός έτους και θα αποτελείται από βασικούς ενδιαφερόμενους από την Πολιτειακή Κυβέρνηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπρίσμπεϊν, επειδή ορισμένες από τις σημαντικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα, όπως το πώς θα το κάνει η South Bank να είναι ένα σημαντικό μέρος στο συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καταλαβαίνω ότι όταν προγραμματιστούν αυτά τα στρατηγικά ζητήματα σε όλη την πόλη, θα αποκατασταθεί ένα παραδοσιακά συγκροτημένο διοικητικό συμβούλιο της Νότιας Τράπεζας, το οποίο θα εξακολουθούσε να έχει εκπροσώπηση της πολιτειακής κυβέρνησης, εκπροσώπηση του Συμβουλίου, αλλά και επαγγελματική και κοινοτική εκπροσώπηση όπως ήταν παραδοσιακά. υπόθεση. Έχω προτείνει ότι κάποιος με βαθιές διασυνδέσεις με την κοινότητα του Inner Southside θα πρέπει να είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο σε αυτό το στάδιο.

Εν τω μεταξύ, φυσικά η ομάδα σχεδιασμού στη South Bank θα εξετάζει προσεκτικά τα σχόλια από την κοινότητα,


Περαιτέρω πληροφορίες

Διαβάστε το έγγραφο εδώ: https://yoursay.futuresouthbank.com.au/

Πείτε τη γνώμη σας εδώ: https://yoursay.futuresouthbank.com.au/questions-and-answers

Όλες οι εικόνες παρέχονται