Λέγοντας την ιστορία σας – Γράψτε το δοκίμιο του Harvard Business School (HBS).

Λέγοντας την ιστορία σας – Γράψτε το δοκίμιο του Harvard Business School (HBS).

Juni 13, 2022 0 Von admin

Harvard Business School (HBS) δηλώνει ότι ενώ αναζητά υποψήφιους με διαφορετικές εμπειρίες ζωής, οι επιτυχημένοι υποψήφιοι έχουν επιδείξει τη συνήθεια της ηγεσίας, την αναλυτική ικανότητα και την ιδιότητα του πολίτη της κοινότητας. Οι μαθητές που αποτελούν μέρος της κοινότητας του HBS ευδοκιμούν σε ένα δυναμικό, απαιτητικό περιβάλλον που είναι εξαιρετικά λεκτικό – γεμάτο με συζητήσεις και συζητήσεις. Οι μέθοδοι μάθησης του σχολείου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ενεργό συμμετοχή των μαθητών που επεξεργάζονται και αναλύουν γρήγορα πληροφορίες από εξαιρετικά διαφορετικές πηγές και διφορούμενες καταστάσεις.

Καθώς προετοιμάζετε την αίτησή σας για HBS, αναρωτηθείτε εάν κάθε στοιχείο της αίτησής σας, το βιογραφικό, απαντά σε υποκειμενικές ερωτήσεις σχετικά με τη φόρμα και τα δοκίμιά σας, παρέχει στην επιτροπή εισδοχής μια σαφή εικόνα του τρόπου με τον οποίο το σύστημα αξιών και τις εμπειρίες της ζωής σας, είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές. , μιλήστε στο ήθος του σχολείου.

Το Red Pen προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην ανταγωνιστική διαδικασία αίτησης MBA. Μάθετε περισσότερα εδώ

Ανάλυση Δοκιμίου του Harvard Business School (HBS).

Για πολύ καιρό, οι αιτούντες είχαν μια σχέση αγάπης-μίσους με προτροπές εκπόνησης ανοιχτού τύπου. Ενώ μερικοί είναι εξαιρετικά ευγνώμονες για τον κενό καμβά και την ελευθερία έκφρασης χωρίς ρητούς περιορισμούς, άλλοι βρίσκουν την έλλειψη ορίων διφορούμενη, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του συγγραφέα λόγω άγχους. Το θέμα του δοκιμίου του HBS, „Καθώς εξετάζουμε την αίτησή σας, τι περισσότερο θα θέλατε να γνωρίζουμε καθώς εξετάζουμε την υποψηφιότητά σας για το πρόγραμμα MBA του Harvard Business School;“ χωρίς δηλωμένο όριο λέξεων, ταιριάζει σίγουρα σε αυτήν την κατηγορία αγάπης-μίσους.

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για το πώς να προσεγγίσετε το μήνυμα δοκιμίου HBS, αξιοποιώντας το σοφά λόγια του Chad Losee, Managing Director, HBS MBA Admissions and Financial Aid.

1) Ξεκινήστε με τη γραπτή αίτηση:

Για να ανταποκριθείτε στην προτροπή του δοκιμίου, πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε την αίτηση. Όπως επισημαίνει ο Losee, το βασικό ερώτημα είναι, τι περισσότερο; Χωρίς την ολοκλήρωση της υπόλοιπης αίτησης, είναι δύσκολο να απαντήσετε αποτελεσματικά στην προτροπή του δοκιμίου. Μόλις προσδιορίσετε ποια μέρη της ιστορίας σας έχετε ήδη μοιραστεί με την Επιτροπή Εισδοχής μέσω της φόρμας αίτησης, του βιογραφικού, της μεταγραφής και των βαθμολογιών των τεστ, θα δείτε ποιες πτυχές της προσωπικότητάς σας δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Απο:

 • Ρωτήστε τον εαυτό σας, ποια από τα τρία «αναζήτηση» HBS εκπροσωπούνται καλά στην αίτησή μου και ποια χρειάζεται περισσότερη προσοχή; Η ανάλυση του περιεχομένου που έχετε παράσχει στα έγγραφα θα σας προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση του τι άλλο πρέπει να γνωρίζει η επιτροπή εισδοχής για εσάς.

Όχι:

 • Μεταφέρετε το βιογραφικό σας στο δοκίμιο. Έχουν ήδη το εργασιακό σας ιστορικό, τους ρόλους, τις ευθύνες και τα επιτεύγματά σας.
 • Κάντε το δοκίμιο μια λίστα με εξωσχολικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχατε ή ηγετικούς ρόλους που είχατε. Αυτά δεν λένε στον αναγνώστη τι σας οδηγεί ούτε αντικατοπτρίζουν το σύστημα αξιών σας.

2) Κοιτάξτε προς τα μέσα:

Ξεκινήστε τη διαδικασία της ενδοσκόπησης μόλις αρχίσετε να εργάζεστε προς την εφαρμογή. Αν και μπορεί να έχετε την ικανότητα να συμπληρώσετε την αίτησή σας και πολλά προσχέδια άλλων δοκιμίων μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, το χρονοδιάγραμμα για το HBS δεν θα είναι το ίδιο. Η βασική συμβουλή του Losee προς τους αιτούντες είναι: «Δώστε στον εαυτό σας χρόνο και χώρο για προβληματισμό». Αυτή είναι μια ατομική διαδικασία.

Τι πρέπει να αναλογιστείτε; Ο Losee υπογραμμίζει τρία πράγματα στο βίντεό του: «Οι αποφάσεις που έχετε πάρει, τα κίνητρά σας ή τυχόν εμπειρίες διαμόρφωσης».

Ένα πράγμα που θα αποδειχθεί χρήσιμο είναι α εργαλείο αντανάκλασης. Ενώ ο άξονας x είναι το χρονοδιάγραμμα της ζωής σας, θα παρατηρήσετε ότι ο άξονας y παραμένει απροσδιόριστος. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να το ορίσετε:

 • Αποφάσεις: Χαρτογραφήστε σημαντικές αποφάσεις ζωής με αυτές που απέδωσαν τα αποτελέσματα που θέλατε στο (+) μισό του χάρτη και εκείνες που θα κάνατε διαφορετικά στο (–) μισό του χάρτη. Φροντίστε να συμπεριλάβετε όλα τα είδη αποφάσεων – προσωπικές, οικογενειακές, ακαδημαϊκές και επαγγελματικές.
 • Επίπτωση: Σκεφτείτε γεγονότα που σας έχουν επηρεάσει σημαντικά. Αυτά τα γεγονότα με θετικό αντίκτυπο θα είναι στην πλευρά (+) και αντίστροφα.
 • Κίνητρο: Τα περιστατικά που έχουν τροφοδοτήσει την επιθυμία σας να επιτύχετε ή να κάνετε περισσότερα θα πρέπει να γράφονται στην πλευρά (+), ενώ αυτά που έχουν μειώσει το κίνητρό σας θα πρέπει να είναι στην πλευρά (–).

Αφού σκιαγραφήσετε αυτά τα γεγονότα, εμβαθύνετε σε αυτά με τις ακόλουθες ερωτήσεις «Γιατί». Να θυμάστε ότι για ορισμένα γεγονότα, ίσως χρειαστεί να αναρωτηθείτε «Γιατί» πολλές φορές για να καταλήξετε σε μια τελική απάντηση που σας ικανοποιεί.

 • Γιατί έχω εντοπίσει αυτές τις αποφάσεις και τα γεγονότα;
 • Γιατί ήταν τόσο θετικά ή αρνητικά;
 • Τι λέει αυτό για μένα;
 • Γιατί κάποιος πρέπει να το μάθει αυτό για μένα;
Το Red Pen προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην ανταγωνιστική διαδικασία αίτησης MBA. Μάθετε περισσότερα εδώ

3) Γράψε:

Η HBS είναι γνωστή για τη μελέτη περίπτωσης της διδακτέα ύλη. Η αίτησή σας και το δοκίμιό σας είναι μια μελέτη περίπτωσης για εσάς. Είσαι ο πρωταγωνιστής και όπως ο πρωταγωνιστής στις περισσότερες ιστορίες, είσαι άνθρωπος και δεν είσαι τέλειος. Δεν είναι όλα πάνω σου λαμπερά και θετικά. Να είσαι αυθεντικά εσύ. Όπως το θέτει καλύτερα ο Losee, «Μην λάμπεις μακριά από την προσωπικότητά σου».

Απο:

 • Χρησιμοποιήστε την άσκηση χαρτογράφησης παραπάνω για να αποφασίσετε ποια βασικά γεγονότα θα γίνουν οι ιστορίες σας. Περιορίστε τη λίστα στις πιο εντυπωσιακές και «μοναδικές» στιγμές.
 • Ιδανικά, βρείτε ένα ενοποιητικό νήμα μέσα από τις ιστορίες σου.
 • Ξεκινήστε με μια ισχυρή γραμμή ανοίγματος. Τραβήξτε τον αναγνώστη σας μέσα. Κάντε τον να θέλει να διαβάσει περισσότερα. (Συμβουλή: „Γεια, με λένε ___“ δεν είναι συναρπαστικό, αλλά „Σε κάθε κοινότητα που μπαίνω σήμερα, εξακολουθώ να μετράω πυροσβεστικούς κρουνούς – ο δείκτης της απόστασης μου όταν περπάτησα στην κοιλάδα ενώ ήμουν άστεγος“ είναι)

Όχι:

 • Ακολουθήστε ένα πρότυπο: Δεν υπάρχει τέλεια ιστορία. Ξεκινήστε παρουσιάζοντας την ιστορία σας χρονολογικά και, στη συνέχεια, σκεφτείτε τις πιο κρίσιμες πληροφορίες που χρειάζονται για να την κατανοήσετε. Επεξεργαστείτε το περιεχόμενό σας σε διαδοχικές εκδόσεις για να προχωρήσετε πέρα ​​από ένα γραμμικό χρονοδιάγραμμα και να τοποθετήσετε τις βασικές εμπειρίες/ες και τις σχετικές αντανακλάσεις στην καρδιά του – στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος.
 • Γράψε ένα μυθιστόρημα: Οι κριτικές HBS τελείωσαν 9.000 αιτήσεις ένα έτος. Μια συναρπαστική αφήγηση δεν σημαίνει απαραίτητα μια εκτενή έκθεση. Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, οτιδήποτε περισσότερο από αυτό θα σας χάσει γενικά τον αναγνώστη σας.
 • Γράψτε ένα δοκίμιο «Γιατί HBS»: Αν και είναι καλό να αναφέρετε συγκεκριμένα στοιχεία από το HBS που μπορεί να επηρεάσουν τα μελλοντικά σας σχέδια, μην σχεδιάζετε το δοκίμιό σας γύρω από αυτό το θέμα, καθώς θα απομακρυνθείτε από την προτροπή – δηλαδή, πείτε στην επιτροπή εισδοχής περισσότερα για εσάς.

4) Ελέγξτε την εργασία σας:

Αφού γράψετε το δοκίμιό σας, αναρωτηθείτε, θα μπορούσε αυτό το δοκίμιο να περιγράψει και κάποιον άλλο; Αν ναι, μάλλον δεν είναι αρκετά προσωπικό». Αυτή δεν θα είναι μια άσκηση που γίνεται μόνο. Αναμένετε μερικές αναθεωρήσεις προτού φτάσετε σε μια έκδοση που αντικατοπτρίζει πραγματικά τις μοναδικές αξίες της ζωής σας. Αφού ελέγξετε τη δουλειά σας, δείξτε τη σε έναν έμπιστο άτομο και ζητήστε του να ελέγξει αν αντικατοπτρίζει τη φωνή και την προσωπικότητά σας. Αν όχι, ρωτήστε τους ποιο μέρος του εαυτού σας νιώθουν ότι χρειάζεται ακόμα να αντικατοπτρίζεται.

Χρειάζεστε βοήθεια για να ξεπεράσετε το μπλοκ του συγγραφέα; Η ανάπτυξη δοκιμίων αποτελεί βασικό μέρος των ολοκληρωμένων πακέτων συμβουλευτικής εισδοχής MBA του The Red Pen. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για περισσότερες πληροφορίες.