Καλοκαιρινή ζέστη και Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές – φροντίδα του χριστουγεννιάτικου κατοικίδιου σας.

Καλοκαιρινή ζέστη και Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές – φροντίδα του χριστουγεννιάτικου κατοικίδιου σας.

Januar 27, 2023 0 Von admin

Ένα κατοικίδιο είναι μια δέσμευση για όλη τη ζωή – θυμηθείτε ότι εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα κατοικίδιο ως δώρο αυτά τα Χριστούγεννα.

Υπουργός Ανάπτυξης Αγροτικής Βιομηχανίας και Αλιείας και Υπουργός Αγροτικών Κοινοτήτωνμικρό Μαρκ Φέρνερ είπε ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου ήταν μια μεγάλη ευθύνη που κράτησε πολύ μετά την ημέρα των Χριστουγέννων.

„Ολα Τα ζώα αξίζουν να καλωσορίζονται σε ένα σπίτι που δεσμεύεται να τα φροντίζει για πάντα», είπε ο κ. Furner.

«Σκεφτείτε το κόστος της φροντίδας ενός κατοικίδιου ζώου, πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε εσείς και η οικογένειά σας να περάσετε μαζί του και θα ταιριάζει στην οικογένειά σας τα επόμενα χρόνια.

«Αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία για την ικανότητα να το κάνετε, τότε πρέπει να βρείτε ένα άλλο δώρο».

Καλοκαιρινή ζέστη και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές

Διευθυντής Κτηνιατρικής του Κουίνσλαντ Δρ Άλισον Κρουκ είπε ότι τα κατοικίδια έφερναν μεγάλη χαρά και συχνά αντιμετωπίζονταν ως μέλη της οικογένειας.

Είναι εξίσου σημαντικό να φροντίζουμε ιδιαίτερα τα κατοικίδια που έχουμε ήδη», είπε ο Δρ Crook.

Μπορεί να αγαπάμε τη ζέστη του καλοκαιριού και τις γιορτινές λιχουδιές, αλλά τα κατοικίδιά μας όχι.

Είτε τρώμε σοκολάτα είτε ξηρούς καρπούς, είτε περνάμε λίγο χρόνο μέσα σε ένα αυτοκίνητο, αυτές οι ενέργειες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στους γούνινους φίλους μας.

Το να αφήνετε τα παράθυρα κάτω δεν εμποδίζει τις ακραίες θερμοκρασίες μέσα στα οχήματα. Τα κατοικίδια πρέπει να αφήνονται στο σπίτι με σκιά, καταφύγιο και γλυκό νερό.

«Όταν βρίσκεστε στο σπίτι, φροντίστε να βάζετε τη χριστουγεννιάτικη σοκολάτα ή τους ξηρούς καρπούς σας με ασφάλεια μακριά από το σκυλί σας.

«Τα μικρόσωμα σκυλιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αλλά όλες οι ράτσες μπορεί να υποστούν βίαιες αντιδράσεις όπως ανησυχία, υπερκινητικότητα, τρόμος, έμετος, διάρροια, αυξημένος καρδιακός ρυθμός και επιληπτικές κρίσεις.

«Όλοι αξίζουν να έχουν ασφαλή και χαρούμενα Χριστούγεννα – φέτος φροντίστε να περιλαμβάνει και τα κατοικίδια σας. Κανείς δεν θέλει να περάσει την ημέρα των Χριστουγέννων στην κτηνιατρική κλινική έκτακτης ανάγκης».

Εορταστικές Στολές

ο Το RSPCA υπενθυμίζει μας ότι μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν να ντύνουν τα κατοικίδιά τους με κοστούμια, ιδιαίτερα για ειδικές εκδηλώσεις όπως τα Χριστούγεννα.

„Αυτό μπορεί να είναι διασκεδαστικό να το παρατηρήσετε και να προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες φωτογραφίας, αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πώς είναι η εμπειρία για το κατοικίδιό σας.“

Το RSPCA λέει ότι όταν επιλέγετε ένα κοστούμι, αποφύγετε οτιδήποτε εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους για την υγεία. Παραδείγματα μη ασφαλών στολών είναι αυτά που:

 • καλύψτε τη μύτη ή το στόμα του κατοικίδιου ζώου σας, περιορίζοντας την αναπνοή, το φαγητό ή το ποτό του
 • καλύπτουν τα μάτια τους, θολώνοντας την όραση
 • είναι πολύ σφιχτά τοποθετημένα, προκαλώντας υπερθέρμανση ή ταλαιπωρία
 • είναι πολύ χαλαρά τοποθετημένα, προκαλώντας ατυχήματα ή σκοντάφτισμα
 • αποτρέψτε τους από το να εκφράσουν φυσιολογικές συμπεριφορές όπως περπάτημα, τουαλέτα ή ανάπαυση
 • έχουν κρέμονται, σπινθηροβόλα ή άλλα προσαρτήματα που τα κατοικίδια μπορούν να βγάλουν και να καταπιούν, κινδυνεύοντας από εμπόδιο ή πνιγμό
 • περικλείουν το κεφάλι
 • περιέχει αιχμηρά αντικείμενα, όπως καρφίτσες ασφαλείας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τυχαίο τραυματισμό

«Να θυμάστε πάντα, εάν δεν είστε βέβαιοι εάν το κατοικίδιο ζώο σας ανέχεται να φοράει μια στολή ή όχι, να το παίζετε με ασφάλεια και να αποφεύγετε να ντύσετε το κατοικίδιό σας».

Πυροτεχνήματα

Ο κ. Furner είπε ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει επίσης να προσέχουν τυχόν εκδηλώσεις πυροτεχνημάτων που έχουν προγραμματιστεί για την περιοχή τους ή την Πρωτοχρονιά ή άλλους εορτασμούς.

«Κανείς δεν θέλει τα κατοικίδιά του να στενοχωριούνται, επομένως είναι σημαντικό να τα βοηθήσουμε να νιώθουν ασφάλεια και να αποφεύγουν καταστάσεις που θα μπορούσαν να τους προκαλέσουν πανικό και να τραπούν σε φυγή», είπε.

Δεν είναι καλό για σκύλους

ο RSPCA λέει ότι μια σειρά από καθημερινές ανθρώπινες τροφές μπορεί να έχουν δυσμενείς συνέπειες εάν καταποθούν από σκύλους.

Τα σκυλιά δεν πρέπει να ταΐζονται:

 • Σοκολάτα
 • Κρεμμύδια ή σκόρδο
 • Ντομάτα
 • Σταφύλια (συμπεριλαμβανομένων της σουλτανίνας και της σταφίδας)
 • Αβοκάντο

Το RSPCA συνιστά επίσης να μην ταΐζετε λίπος από κρέατα σε σκύλους, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού αποκτήσετε ένα νέο κατοικίδιο, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της βάσης γνώσεων RSPCA στη διεύθυνση kb.rspca.org.au

Για να μάθετε περισσότερα για σας καθήκον φροντίδας των ζώωνπαω σε business.qld.gov.au και αναζητήστε «καθήκον φροντίδας για ζώα» ή καλέστε στο 13 25 23.