Η ομάδα διάσωσης CMA βοηθά στη διάσωση του εμπλεκόμενου μοσχαριού δελφινιού

Η ομάδα διάσωσης CMA βοηθά στη διάσωση του εμπλεκόμενου μοσχαριού δελφινιού

September 29, 2022 0 Von admin

Μοσχαράκι δελφινιού βρέθηκε μπλεγμένο κοντά στην προβλήτα 60

Η ομάδα διάσωσης του Clearwater Marine Aquarium απάντησε σε ένα ταλαιπωρημένο μοσχάρι δελφινιού στην παραλία Clearwater στις 20 Ιουλίου 2022. Το μοσχάρι βρέθηκε μπλεγμένο στη γραμμή μιας παγίδας καβουριών κοντά στην προβλήτα 60.

Δελφίνι Μοσχάρι παλεύει να κολυμπήσει ξανά

Αν και η μητέρα είχε εγκαταλείψει την περιοχή, η ομάδα επιχείρησε μια απελευθέρωση με προσεκτική παρακολούθηση με σκάφος για να της δώσει την ευκαιρία να επανασυνδεθεί με τη μητέρα της στην άγρια ​​φύση. Δυστυχώς, μετά την απελευθέρωση, το ζώο πάλεψε να κολυμπήσει στα ανοιχτά νερά.

Μεταφορά στο SeaWorld Orlando για αποκατάσταση

Μετά από συνεννόηση με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), το μοσχάρι μεταφέρθηκε στην πλησιέστερη εξουσιοδοτημένη εγκατάσταση του Δικτύου θαλάσσιων θηλαστικών που ήταν ανοιχτή για αποκατάσταση, το SeaWorld Orlando.

Ευχαριστούμε τις αρχές επιβολής του νόμου του Clearwater, τους ναυαγοσώστες και το κοινό που γρήγορα συνεργάστηκαν για να δώσουν στο ζώο και στην ομάδα διάσωσης μας τον απαραίτητο χώρο.


Πως μπορείς να βοηθήσεις?

Μία από τις κύριες απειλές για τα ρινοδέλφινα είναι να πιαστούν σε εμπορικά και ψυχαγωγικά αλιευτικά εργαλεία, όπως γλάστρες με παγίδες και μονόινα. Τα μοσχάρια ρινοδέλφιν όπως αυτό είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε τραυματισμούς και θάνατο. Αυτό το πρόβλημα αυξάνεται, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, και σχετίζεται με τα δελφίνια που τρέφονται παράνομα από τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να συνδέουν τους ανθρώπους με την τροφή. Τα δελφίνια μπορούν επίσης να εμπλακούν σε εγκαταλελειμμένα εργαλεία, άλλους τύπους σχοινιών και σκουπίδια, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών σακουλών. Η πρόληψη της εμπλοκής είναι το κλειδί! Οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν με το να μην ταΐζουν άγρια ​​δελφίνια και όταν ψαρεύουν και κάνουν βαρκάδα, μην αφήνοντας πίσω τους εξοπλισμό ή σκουπίδια. Θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο συμμετοχής σε προσπάθειες καθαρισμού της κοινότητας. Είτε στην παραλία, στο ποτάμι ή στο τοπικό πάρκο, τα σκουπίδια μπορούν συχνά να βρουν τον δρόμο τους στον ωκεανό και να παρουσιάσουν κίνδυνο εμπλοκής. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να βοηθήσουν αναφέροντας οποιοδήποτε θαλάσσιο θηλαστικό που βρίσκεται σε κίνδυνο, τραυματισμένο ή νεκρό καλώντας το δίκτυο προσάραξης θαλάσσιων θηλαστικών στο 1-877-WHALE HELP (1-877-942-5343). Μάθετε περισσότερα για την εμπλοκή της θαλάσσιας ζωής από το NOAA Fisheries.

Εάν δείτε ένα θαλάσσιο ζώο σε κίνδυνο, επικοινωνήστε με τον τοπικό οργανισμό διάσωσης άγριας ζωής. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την 24ωρη γραμμή διάσωσης της CMA στο 727 441-1790 εσωτ. 1 στον κόλπο της Τάμπα.

Δραστηριότητες που εγκρίνονται από την NOAA σύμφωνα με την Ενότητα 112γ του MMPA.