Έξι κυριότερα σημεία για το Indian School of Business

Έξι κυριότερα σημεία για το Indian School of Business

Juli 22, 2020 0 Von admin

Είστε περίεργοι για το τι είναι μοναδικό στο Indian School of Business (ISB); Τι είναι αυτό σε αυτή τη αρκετά νέα σχολή επιχειρήσεων που προσελκύει τα καλύτερα ταλέντα από την Ινδία και ακόμη και από τον υπόλοιπο κόσμο; Είναι το αυστηρό πρόγραμμα σπουδών τους; Πανεπιστημιακή σχολή παγκόσμιας κλάσης; Έκθεση στον πραγματικό κόσμο; Η απάντηση είναι ότι όλα αυτά και πολλά άλλα έχουν κάνει το ISB ένα από τα κορυφαία ιδρύματα της Ινδίας Για να σας δώσουμε βαθύτερη εικόνα για το ISB, ένας από τους συμβούλους μας μοιράζεται την εμπειρία του από τη μελέτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Γενικής Διοίκησης το 2019.

Τι το ιδιαίτερο έχει το ISB;

1) Εμπλουτισμός Προγράμματος Σπουδών:

Το πρόγραμμα σπουδών ISB είναι ένας συνδυασμός ποιοτικής γνώσης και γενικού αντικειμένου σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Θέματα όπως η διαχείριση logistics και η επιχειρησιακή έρευνα προσφέρουν πληροφορίες για την καθημερινή λειτουργία ενός οργανισμού, ενώ θέματα όπως η χρηματοοικονομική λογιστική και τα διοικητικά οικονομικά σάς προσφέρουν μια πανοραμική άποψη των ικανοτήτων που απαιτούνται για τη διαχείριση μιας εταιρείας. Εκτός από αυτό, το ISB συμπληρώνει τη θεωρητική γνώση με πρακτικές περιπτωσιολογικές μελέτες και πρακτικές εμπειρίες μέσω εργασιών έργου και προσομοιώσεων. Αναλύσαμε μελέτες περιπτώσεων που βασίζονται σε εταιρείες όπως η Google και η Apple, συμμετείχαμε σε μια πλατφόρμα προσομοίωσης διαδικτυακών συναλλαγών στην κατηγορία Options και Futures και ακόμη παρακολουθήσαμε The Big Short και εφάρμοσε τις ίδιες αρχές στις συζητήσεις μας στην τάξη των οικονομικών. Η επίσκεψη στους καθηγητές εμπλούτισε επίσης την εμπειρία μας μεταδίδοντας πρακτικές γνώσεις και εμπειρίες με βάση τις ενεργές συμφωνίες και τα έργα τους.

2) Παγκοσμίου φήμης Σχολή:

Όταν κοιτάζετε τη σχολή στο ISB, θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των γνωστών ονομάτων που εμφανίζονται. Ένας από τους διακεκριμένους καθηγητές μας ήταν ο Siddharth Shekhar Singh, Αναπληρωτής Καθηγητής, Μάρκετινγκ. Εκτός από τη εις βάθος γνώση του σχετικά με τη συμπεριφορά των καταναλωτών, μου έκανε εντύπωση ότι χρησιμοποιούσε συχνά αναλογίες από το Μαχαμπαράτα και τα συσχέτισε με τις συζητήσεις μας. Ο Δρ Sunil Unny Guptan, επισκέπτης καθηγητής και μέντορας και εκτελεστικός προπονητής αρκετών CEO και κορυφαίων στελεχών, ενσωμάτωσε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως παιχνίδια στο δρόμο στο πρόγραμμα σπουδών διαχείρισης ομάδας. Μερικές από τις πιο ενθαρρυντικές συζητήσεις που είχα στο ISB προέκυψαν από τις συζητήσεις μας έξω από την τάξη.

Μια άλλη συζήτηση που άνοιξε τα μάτια ήταν με τον Ravi Shankar, καθηγητή Διοίκησης Οργανισμών. Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού στην ανώτατη διοίκηση εταιρειών, διηύθυνε συζητήσεις που μου έδειξαν πώς οι προσωπικές μου προκαταλήψεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ασχολούμαι και παίρνω αποφάσεις στη δουλειά.

Οι επισκέψεις σχολές στο ISB ήταν εξίσου εντυπωσιακοί – σύμβουλοι σε εταιρείες του Fortune 500 και άλλους οργανισμούς παγκόσμιας κλάσης. Ο Ed Rogers, για παράδειγμα, είναι ο Chief Knowledge Officer στη NASA που μας δίδαξε τη Διαχείριση Πολυπλοκότητας.

3) Εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας:

Η ISB ιδρύθηκε από τον Rajat Gupta, τον πρώτο Ινδό διευθύνοντα σύμβουλο της McKinsey & Co. και τον Anil Kumar, Senior Partner στη McKinsey & Co., μαζί με καθοδήγηση από το Northwestern Kellogg, το Wharton School στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το London Business School και το MIT Sloan . Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι κορυφαίοι συνεργάτες προσλήψεων της Ινδίας, όπως η Accenture, η Amazon, η Bain & Co, η Barclays, η PwC, η Deloitte, η Boston Consulting Group, μεταξύ άλλων, εμφανίζονται συχνά σε εκθέσεις προσλήψεων στην πανεπιστημιούπολη. Ενώ οι περισσότερες θέσεις εργασίας αφορούν θέσεις με έδρα την Ινδία, μερικές εταιρείες πρόσφεραν επίσης διεθνείς ευκαιρίες. Για να προετοιμαστούμε για τις τοποθετήσεις στην πανεπιστημιούπολη, είχαμε πρόσβαση σε μια καθορισμένη ομάδα συμβούλων που εξετάζουν τα βιογραφικά και μας βοήθησαν να προετοιμαστούμε για συνεντεύξεις.

4) Επιχειρηματική κουλτούρα:

Η ISB είναι γνωστή για την υποστήριξη και τον εορτασμό του επιχειρηματικού πνεύματος. Μάλιστα, η βιβλιοθήκη έχει έναν τοίχο αφιερωμένο σε ορισμένες εξέχουσες εταιρείες που ξεκίνησαν από αποφοίτους! Ένας σημαντικός αριθμός μαθητών στην κοόρτη μου δεν επέλεξε για τοποθετήσεις κύρους. Αντίθετα, πέρασαν χρόνο κατά τη διάρκεια του προγράμματος δουλεύοντας πάνω στις ιδέες τους για εκκίνηση. Το ολιστικό πρόγραμμα σπουδών βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν τις ιδέες τους με έμπειρους καθηγητές, αξιοποιώντας επίσης τους διαθέσιμους πόρους, όπως ερευνητικές εργασίες και το τεράστιο δίκτυο αποφοίτων.

5) Έκθεση σε διαφορετικούς πολιτισμούς:

Αν και το ISB βρίσκεται στην Ινδία, ήμασταν ακόμη εκτεθειμένοι σε ένα διεθνές περιβάλλον μάθησης και κουλτούρα μέσω του επισκέπτη σχολού μας και ενός μικρού αριθμού διεθνών φοιτητών. Στην ομάδα μου, γνώρισα μαθητές που προέρχονταν από διαφορετικά υπόβαθρα, ηλικιακές ομάδες και πολιτισμούς. Αλληλεπιδρούσα με συνομηλίκους από όλη τη χώρα, κάτι που διεύρυνε τις απόψεις μου. Απέκτησα βαθύτερη γνώση για διαφορετικούς κλάδους και την εργασιακή τους κουλτούρα.

6) Οι δύο πανεπιστημιουπόλεις:

Ως μέρος της εκπαίδευσής μου σε στελέχη, πέρασα χρόνο και στις δύο πανεπιστημιουπόλεις του ISB στο Hyderabad και στο Mohali, όπου έμεινα στο στέλεχος. Η κύρια πανεπιστημιούπολη του Hyderabad, πιστοποιημένη από το Indian Green Building Council, εκτείνεται σε μια καταπράσινη έκταση 260 στρεμμάτων, κάνοντάς με να αναρωτιέμαι αν θα κατάφερνα ποτέ να καλύψω το μήκος και το πλάτος αυτής της τεράστιας πανεπιστημιούπολης (τελικά το έκανα!). Μέσα στο πράσινο βρίσκονται τέσσερα Φοιτητικά Χωριά που μπορούν να φιλοξενήσουν 130-210 μαθητές και αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε ακόμα και ένα παγώνι ή ένα αγριογούρουνο να τριγυρίζει!

Η πανεπιστημιούπολη Mohali ήταν εκεί που ένιωθα περισσότερο σαν στο σπίτι λόγω του μικρότερου μεγέθους της και επίσης η βόλτα στα μαθήματα ήταν πολύ μικρότερη! Μόλις 15 λεπτά από το Chandigarh, ήταν εύκολο να επισκεφθείτε την πόλη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Και οι δύο πανεπιστημιουπόλεις ήταν εξοπλισμένες με υπερσύγχρονο γυμναστήριο και πισίνα. Η πανεπιστημιούπολη του Χαϊντεραμπάντ προσέφερε ακόμη και καθημερινά μαθήματα γιόγκα για να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από το άγχος. Στο στέλεχος της πανεπιστημιούπολης του Χαϊντεραμπάντ, υπήρχε ένα εσωτερικό μπαρ όπου οι φοιτητές μπορούσαν να χαλαρώσουν μετά το μάθημα, ενώ το καφέ Jujus 24/7 και το Café Coffee Day στην πανεπιστημιούπολη Mohali ήταν όπου θα βρείτε τους περισσότερους φοιτητές το βράδυ.

Η παρακολούθηση του ISB ήταν μια εμπειρία ζωής που με ωφέλησε με πολλούς τρόπους.

Εάν κάνετε έρευνα σε σχολεία και αναρωτιέστε αν το ISB είναι η σωστή επιλογή για εσάς, επικοινωνήστε μαζί μας.