Ένας υπεύθυνος προσλήψεων της Amazon δίνει πολύτιμες συμβουλές για την απόκτηση της εργασίας των ονείρων σας

Ένας υπεύθυνος προσλήψεων της Amazon δίνει πολύτιμες συμβουλές για την απόκτηση της εργασίας των ονείρων σας

August 30, 2022 0 Von admin

Οι περισσότερες συζητήσεις γύρω από το τραπέζι, ειδικά σε σπίτια με μαθητές γυμνασίου, περιστρέφονται γύρω από τις εισαγωγές στο κολέγιο και τις προοπτικές καριέρας. Οι οικογένειες θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και συχνά αυτό σημαίνει να στέλνουν τα παιδιά τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αλλά οι σπουδές στο εξωτερικό δεν ήταν ποτέ πιο ακριβές. Στις ΗΠΑ, τα δίδακτρα ποικίλλουν μεταξύ 35-85 lakh INR ετησίως για προπτυχιακό πτυχίο και INR 30-45 lakh ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λοιπόν, πώς μπορούν οι μαθητές να μεταφράσουν μια τόσο δαπανηρή εκπαίδευση στην καριέρα των ονείρων τους; Θα βρουν δουλειά στο εξωτερικό ή θα επιστρέψουν στη χώρα τους; Αξίζει τον κόπο μια διεθνής εκπαίδευση;

Για να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις, ο Ratan Manglani, υπεύθυνος προσλήψεων στο Amazon, δίνει μερικές πολύτιμες συμβουλές:

1) Μην περιορίζεστε από το πτυχίο σας:

Οι εταιρείες όντως προσλαμβάνουν άτομα με συγκεκριμένες ειδικότητες. Ωστόσο, εξετάζουν επίσης την ικανότητά σας να υπερβείτε το πτυχίο και το πρόγραμμα σπουδών σας. Η δουλειά ενός μηχανικού λογισμικού, για παράδειγμα, συνεπάγεται κωδικοποίηση, επίλυση προβλημάτων, δομές δεδομένων και αλγόριθμους, μεταξύ άλλων. Αλλά κατά την πρόσληψη για αυτόν τον ρόλο, έχω προσλάβει άτομα με πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού που είχαν μάθει αυτές τις δεξιότητες ανεξάρτητα. Αυτό για μένα είναι πιο ισχυρό καθώς μου έδειξε ότι αυτοί οι υποψήφιοι είχαν την τάση να αναπτυχθούν. Ρωτήστε το πανεπιστήμιό σας για διαδικτυακά μαθήματα που δεν αποτελούν μέρος του προγράμματος σπουδών σας και εγγραφείτε σε αυτά. Εναλλακτικά, ρίξτε μια ματιά σε πλατφόρμες όπως το Udemy και το Coursera για να αναβαθμίσετε και να ενισχύσετε το βιογραφικό σας. Αναβάθμιση δεξιοτήτων για κοινή ευημερία–μια έκθεση πληροφοριών που εκπονήθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 2021– αναφέρει ότι μέχρι το 2030, η αναβάθμιση δεξιοτήτων θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία 5,3 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας και ορισμένες από αυτές θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι δικές σας.

2) Η δικτύωση είναι το κλειδί:

Είτε πρόκειται για μια επανένωση αποφοίτων, για χαρούμενες ώρες σε μια παμπ ή για ένα hackathon – εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία δικτύωσης που εμφανίζεται. Να είστε σε επαφή με ηλικιωμένους που έχουν φτάσει στον επιθυμητό ρόλο σας. Όχι μόνο θα μάθετε από αυτούς, αλλά είναι πιο πιθανό να σας παραπέμψουν όταν χρειαστεί. Δημιουργήστε ένα προφίλ στο LinkedIn για να συνδεθείτε με ηγέτες και άτομα στα πεδία ενδιαφέροντός σας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν έξι άτομα προσλαμβάνονται κάθε λεπτό στο LinkedIn. Σε τελική ανάλυση, η πρόσληψη κάποιου και η απόκτηση δουλειάς έχει να κάνει με τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις.

3) Αξιοποιήστε στο έπακρο την πρακτική άσκηση:

Προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερες πρακτικές, ακόμα κι αν είναι απλήρωτες. Εκτός από την προσθήκη αξίας στο προφίλ σας, η πρακτική άσκηση σάς βοηθά να μετατρέψετε τις γνώσεις σας σε δεξιότητες – βασικό συστατικό στη διαδικασία πρόσληψης. Στην πραγματικότητα, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ανέφεραν πρόσφατα ότι το 95 τοις εκατό των αποφοίτων τους βρήκαν δουλειά μέσα στους πρώτους έξι μήνες της αποφοίτησης με μέσο μισθό άνω των 70.000 $. Ορισμένα διεθνή πανεπιστήμια προσφέρουν επίσης στους φοιτητές ευκαιρίες πρακτικής άσκησης πολύ πριν αποφοιτήσουν, καθιστώντας το ένα ουσιαστικό μέρος του προγράμματος σπουδών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό είναι γνωστό ως μάθημα «σάντουιτς» και μόνο λίγοι τους προσφέρουν:

Όνομα Πανεπιστημίου Σειρά μαθημάτων
Πανεπιστήμιο του Warwick Λογιστικά και οικονομικά
Πανεπιστήμιο του Μπαθ Διαχείριση
Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ Χημεία με Φαρμακευτική Χημεία
Πανεπιστήμιο Loughborough Αθλητική Επιστήμη
Πανεπιστήμιο Durham Αγγλική λογοτεχνία
Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ Χημική Μηχανική

4) Κατακτήστε τρεις ικανότητες:

Οι ικανότητες επιτρέπουν στους υπεύθυνους προσλήψεων να κάνουν διαφοροποίηση μεταξύ ανώτερης και μέσης απόδοσης. Το πρώτο είναι η γνώση. Επικεντρώνεται σε τομείς εξειδίκευσης, όπως τα οικονομικά, το δίκαιο των καταναλωτών ή η νοσηλευτική. Το δεύτερο είναι η ικανότητα. Ρίχνει φως σε ικανότητες όπως η επάρκεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, η λογιστική, οι εργαστηριακές δεξιότητες και άλλες τεχνικές που απαιτούνται για την εκτέλεση μιας εργασίας. Η τρίτη ικανότητα είναι η συμπεριφορά, η οποία περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η πρωτοβουλία, η επινοητικότητα ή ο επαγγελματισμός που πρέπει να επιδείξετε στο χώρο εργασίας.

5) Μάθετε να συνεργάζεστε:

Οι περισσότεροι υπεύθυνοι προσλήψεων προσλαμβάνουν υποψηφίους που επιδεικνύουν ομαδικό πνεύμα. Άρπαξε, λοιπόν, κάθε ευκαιρία για να δείξεις πώς μπορείς να αποδώσεις σε μια ομάδα. Κάνετε αυτό εξερευνώντας την πανεπιστημιούπολη, συμμετέχοντας σε συλλόγους και συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς όπως τα hackathons.

Σε τελική ανάλυση, μην κοιτάτε το κολέγιο καθαρά με αριθμούς. Δείτε το ως έναν τρόπο να δημιουργήσετε το προφίλ σας για τη δουλειά των ονείρων σας. Αν τύχει να επιστρέψετε στην Ινδία, μην ανησυχείτε ότι είναι ένα μέρος για μέτρια ταλέντα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προοπτικές καριέρας και τις προπτυχιακές ευκαιρίες, εγγραφείτε στη Γενική Συμβουλευτική Συνεδρία της Red Pen. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε.